Bøger / faglitteratur

Olsen Banden for evigt


Beskrivelse


Historien om Olsen-Banden filmene, herunder om de kendte skikkelser, foran og bag kameraet samt mulighed for at genopleve scener fra de 14 film i både ord og billeder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2017

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 24. okt. 2017

En af Danmarks største kendere af Olsen-Banden fortæller sjove og underholdende anekdoter om de populære film. For fans i alle aldre.

Den tidligere journalist John Lindskog døde i juni 2017 og var som forfatter kendt for sine mange biografier som fx bestselleren om Helmuth familien Faders viljeSkide godt Egon!. Nærværende udgivelse er en opdateret og revideret udgave af hans Skide godt Egon! (1999), som Lindskog færdiggjorde kort tid inden sin død. Via korte artikler på 2-4 sider suppleret af Rolf Konows stills fra filmene, får vi præsenteret anekdoter og portrætter af de medvirkende. Man kan fx læse at en tysk fan medvirker i den sidste film. Bogen indeholder desuden en kort gennemgang af de 14 film med b.la. anmelderkommentarer, og bagerst har Peer Kaae skrevet et efterord om LindskogDen tidligere journalist John Lindskog døde i juni 2017 og var som forfatter kendt for sine mange biografier som fx bestselleren om Helmuth familien Faders vilje. Nærværende udgivelse er en opdateret og revideret udgave af hans (1999), som Lindskog færdiggjorde kort tid inden sin død. Via korte artikler på 2-4 sider suppleret af Rolf Konows stills fra filmene, får vi præsenteret anekdoter og portrætter af de medvirkende. Man kan fx læse at en tysk fan medvirker i den sidste film. Bogen indeholder desuden en kort gennemgang af de 14 film med b.la. anmelderkommentarer, og bagerst har Peer Kaae skrevet et efterord om Lindskog.

Velskrevet og underholdende fortælling om et dansk ikon, spækket med kuriøse fortællinger og anekdoter. Lindskov skriver levende og veloplagt, og det flotte layout med mange fine billeder er i den grad med til at højne læseoplevelsen.

I forhold til den tidligere udgave har layoutet fået et mere moderne udtryk. Teksten er næsten identisk, og ajourført med angivelse af dødsdato for de pågældende der er døde siden 1998. Hvis man ser bort fra den aldrende Olsen BandenMin tid i gule sokker fra 1981 og de mange biografier om de medvirkende som fx Grunwalds Min tid i gule sokker, findes der ikke andet om emnetI forhold til den tidligere udgave har layoutet fået et mere moderne udtryk. Teksten er næsten identisk, og ajourført med angivelse af dødsdato for de pågældende der er døde siden 1998. Hvis man ser bort fra den aldrende Olsen Banden fra 1981 og de mange biografier om de medvirkende som fx Grunwalds , findes der ikke andet om emnet.