Bøger / skønlitteratur til børn / pop-op bøger

Olsens kasse


Beskrivelse


Billedbog med pop op-effekt. Olsen er en dreng. I hans stue står en stor papkasse. Hvad kan han bruge den til? Han hopper op i den og forestiller sig, at han styrer en racerbil og sejler i en båd på verdenshavene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2019

af

af

Marianne Agger

d. 5. dec. 2019

En stor papkasse er altid sjov at lege med. Hvad mon Olsen bruger sin kasse til? Imponerende fin pop-op-billedbog for børn fra 3-5 år.

I Olsens stue står en stor, brun papkasse. Hvad kan sådan en bruges til? Drengen, Olsen, undersøger sagen. Han hopper op i den og leger, at den er en rød racerbil, der suser hen ad vejen og en båd, der sejler på de store verdenshave. Pludselig er kassen forvandlet til et legehus, hvor Olsen kan bo med sin løve. Til sidst falder Olsen i søvn i den. I bogen er der 6 pop-op-sider udformet som papkassen, bilen, båden og legehuset.

Der er noget magisk over pop op-bøger! Opfindsomheden, kreativiteten og de fine detaljer skinner igennem i denne geniale bog, der taler til fantasien og legegenet i os alle. Tegningerne er retroagtige med mange cirkler og andre former som gennemgående elementer. Der er tænkt over tingene. Fx kan man se et billede, en dør, en plante og en lampe ind gennem vinduet i legehuset. Teksten sætter ord på hvert pop op-opslag og fortæller den lille historie om Olsens leg med kassen.

Pop op-bøger har ofte en kort levetid på bibliotekerne pga. hurtig slitage, men der findes fx EnhjørningFarver og følelserAntons eget husViola og papkassen og Farver og følelser. I Antons eget hus og Viola og papkassen bliver papkasser også brugt i fantasifuld leg, men her er ingen pop-op-effekterPop op-bøger har ofte en kort levetid på bibliotekerne pga. hurtig slitage, men der findes fx Enhjørning og . I Antons eget hus og Viola og papkassen bliver papkasser også brugt i fantasifuld leg, men her er ingen pop-op-effekterPop op-bøger har ofte en kort levetid på bibliotekerne pga. hurtig slitage, men der findes fx Enhjørning og Farver og følelser. I og Viola og papkassen bliver papkasser også brugt i fantasifuld leg, men her er ingen pop-op-effekterPop op-bøger har ofte en kort levetid på bibliotekerne pga. hurtig slitage, men der findes fx Enhjørning og Farver og følelser. I Antons eget hus og bliver papkasser også brugt i fantasifuld leg, men her er ingen pop-op-effekter.Informationer og udgaver