Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Olympiske lege


Beskrivelse


Hvert fjerde år samles tusinder af verdens bedste sportsfolk til De Olympiske Lege for at kæmpe om medaljer i mange forskellige sportsgrene. Men OL er ikke kun sport. I bogen her kan du læse, at det også er skandaler, politik og doping.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 23. jan. 2012

Det er igen ved at være tid til afholdelse af De Olympiske Lege. Derfor udgives der selvfølgelig også nye bogudgivelser om OL. Denne bog om OL indgår i serien De små fagbøger og kan læses af børn mellem 9 og 11 år. Ligesom seriens øvrige titler opfylder denne udgivelse kravene til en god fagbog for børn. Bogen er derfor velegnet både til faglige læsekurser og til emneopgaver i 3.-5. klasse.

Bogen fortæller om De Olympiske Lege tilbage fra Oldtidens Olympiske Lege og frem til OL 2012 i London. Emnet behandles både historisk, politisk og sportsligt. Derudover er der afsnit om Vinter-OL og Paralympiske Lege. Og da det er en dansk forfatter, er der selvfølgelig også afsnit om de danske succeser ved OL. Teksten er læsebearbejdet og skrevet i korte, overskuelige afsnit i seriens velkendte stil. Bogens fotografier støtter teksten godt, samtidig med at de appellerer til målgruppen.

Hurtigere, højere, stærkere : om OL før og nu, 2011 er en anden ny og aktuel udgivelse om OL, som dog er lidt sværere at læse. OL - sport og drama, 2004 i serien De store fagbøger er også et godt supplement til denne udgivelse.

Aktuel fagbog om et emne, som meget snart er meget populært blandt børn og unge.


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 3 (2012)

af

af

Knud Loft Rasmussen

Årg. 65, nr. 3 (2012)