Bøger / skønlitteratur / noveller

Om ægteskab


Beskrivelse


Noveller, der udspiller sig i det højere borgerskab i 1800-tallet. De tematiserer ægteskabet og kvindens uskyldstab, der samtidig medfører en ny bevidsthed hos hende om drift og seksualitet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2018

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 21. nov. 2018

For alle Blixen- og klassikerfans er her en lille handy bog til baglommen, så man kan læse i køen i supermarkedet, når man venter på toget - eller bare hjemme i sofahjørnet.

To af Karen Blixens noveller, som tematiserer ægteskab, "Ringen" fra Skæbne-anekdoter og "En historie om en perle" fra Vinter-eventyrSkæbne-AnekdoterVinter-eventyrTo af Karen Blixens noveller, som tematiserer ægteskab, "Ringen" fra Skæbne-anekdoter og "En historie om en perle" fra .

De to noveller tematiserer ægteskab i det højere borgerskab i 1800-tallet. Hovedpersonerne er unge, nygifte kvinder, begge har modtaget et smykke fra deres ægtefælle, og det bliver for dem begge symbolet for det uskyldstab, som ægteskabet indebærer for dem. Som altid hos Blixen er det dunkelt og dobbelttydigt men med antydning af, at de vælger uskyldstabet for at komme i kontakt med deres egen drift og seksualitet. Teksten er i moderne retskrivning. Udgivelsen er i omfang og grafisk udstyr en pendant til den populære fagbogsserie "Tænkepauser" fra Aarhus Universitet, og åbner dermed for formidling til impulslæsere og unge læsere.

Bogen er én af fem samtidige litterære udgivelser i en ny forlagsserie "Gyldendal kolibri"; de øvrige er Troels Kløvedal Om drømmeOm julOm storbyOm penge, H.C. Andersen Om jul, Søren Ulrik Thomsen Om storby og Tove Ditlevsen Om pengeBogen er én af fem samtidige litterære udgivelser i en ny forlagsserie "Gyldendal kolibri"; de øvrige er Troels Kløvedal Om drømme, H.C. Andersen , Søren Ulrik Thomsen Om storby og Tove Ditlevsen Om pengeBogen er én af fem samtidige litterære udgivelser i en ny forlagsserie "Gyldendal kolibri"; de øvrige er Troels Kløvedal Om drømme, H.C. Andersen Om jul, Søren Ulrik Thomsen og Tove Ditlevsen Om pengeBogen er én af fem samtidige litterære udgivelser i en ny forlagsserie "Gyldendal kolibri"; de øvrige er Troels Kløvedal Om drømme, H.C. Andersen Om jul, Søren Ulrik Thomsen Om storby og Tove Ditlevsen .


litteratursiden.dk

d. 24. jan. 2019

af

af

Cecilia Dybris Marini

d. 24. jan. 2019

Vi er i øjeblikket vidne til en tendens i hovedsageligt faglitteraturen, der har været på fremmarch siden Aarhus Universitetsforlag i 2012 sendte den første udgave af serien Tænkepauser på gaden. Tend...