Bøger / faglitteratur

Om at skrive


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2016

af

af

Jytte Bræmer

d. 4. feb. 2016

Antologi, der indeholder Hemingway-citater om at det at skrive. En klassiker, der elskes af alle med en skribent i maven og alle Hemingway-fans.

Lindhardt og Ringhof er i gang med en serie af genudgivelser af Hemingways værker. Her er det samlingen af hans citater om det at skrive. Trods det, at han forbandt det med uheld at tale om kunsten at skrive, så berørte han det ofte i breve til venner og kolleger, i romanerne og novellerne og i adskillige interviews. Denne mosaik af citater er samlet ud fra et righoldigt materiale af Larry Phillips i 1984, og den blev oversat til dansk i 1985. Citaterne er samlet i kapitler med overskrifter som " Den skrivendes sorger og glæder" , " Arbejdsvaner" og " Om at vide, hvad man skal udelade". Hvert citat har præcis kildeangivelse.

Bogen er en klassiker. Det er ikke en traditionel anvisning og hjælp til at komme i gang med at skrive, men en bog til inspiration for vordende forfattere og journalister med H.'s filosofiske og til tider sarkastiske refleksioner om skrivekunstens tiltrækningskraft, dens nødvendighed, men også det hårde og ensomme arbejde.

Det er 3. udgave af bogen, som er oversat af Bo Green Jensen. Det er et uændret opryk af de tidligere udgaver, blot er den grafiske opsætning ændret og moderniseret.


litteratursiden.dk

d. 1. sep. 2018

af

af

Litteratursiden

d. 1. sep. 2018

’Om at skrive’ er en lille antologi, der henvender sig til både etablerede – og kommende skribenter og forfattere. En tour de force ind i skrivningens maskinrum med en af det 20. århundredes største f...


Berlingske tidende

d. 18. jan. 2016

af

af

Jan Hedegaard

d. 18. jan. 2016