Bøger / skønlitteratur / roman

Om barsel


Beskrivelse


Kortere uddrag af flere af Dea Trier Mørchs udgivelser om graviditet, fødsler og barselsliv i 1970'erne. For (vordende) forældre og andre læsere med interesse for moderskab og danmarkshistorie.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2021

af

af

Barbara Rugholm

d. 19. nov. 2021

Kortere uddrag af flere af Dea Trier Mørchs udgivelser om graviditet, fødsler og barselsliv i 1970’erne. For (vordende) forældre og andre læsere med interesse for moderskab og danmarkshistorie.

Fysisk lille udgivelse i serien "Gyldendal kolibri", med uddrag fra Den indre byHvide løgneMorgengavenVinterbørn : roman, Hvide løgne : roman, Morgengaven : roman og Vinterbørn : roman Til sammen giver uddragene et indblik i barselslivet i halvfjerdserne og i kvindes store følelser og oplevelser før, under og efter fødslenFysisk lille udgivelse i serien "Gyldendal kolibri", med uddrag fra Den indre by : roman, : roman, Morgengaven : roman og Vinterbørn : roman Til sammen giver uddragene et indblik i barselslivet i halvfjerdserne og i kvindes store følelser og oplevelser før, under og efter fødslenFysisk lille udgivelse i serien "Gyldendal kolibri", med uddrag fra Den indre by : roman, Hvide løgne : roman, : roman og Vinterbørn : roman Til sammen giver uddragene et indblik i barselslivet i halvfjerdserne og i kvindes store følelser og oplevelser før, under og efter fødslenFysisk lille udgivelse i serien "Gyldendal kolibri", med uddrag fra Den indre by : roman, Hvide løgne : roman, Morgengaven : roman og : roman Til sammen giver uddragene et indblik i barselslivet i halvfjerdserne og i kvindes store følelser og oplevelser før, under og efter fødslen.

Stærke og almene beskrivelser af graviditet, fødsel og moderskab. Dea Trier Mørch beskriver et hospitalsvæsen med overskud og omsorg og repræsenterer således også et en anden tid, hvor de vordende mødre drak øl, røg cigaretter og var indlagt i lang tid. Fungerer glimrende som appetitvækker til Dea Trier Mørchs banebrydende forfatterskab og vil formentlig være en populær barselsgave, der vil kunne samle på tværs af generationer.

Kan sammenlignes med de Aarhus Universitetsforlags "Tænkepauser", som også er små udgivelser om store emner, og andre bøger i "Gyldendal kolibri" serien. Der er kommet mange moderne bøger om barselslivet og moderskabets op og nedture, i den populære ende fx Sofie Lindes Fårking gravid : en fremmed flytter ind.