Bøger / faglitteratur

Om døden


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 3. mar. 2011

En antologi skrevet af akademikere, der har søgt at skrive i et dagligdags sprog, som alle kan forstå. Bogen er derfor for alle "høj som lav, lærd såvel som læg" - med redaktørens egne ord.

Bogen favner sit emne meget bredt og komplekst. Døden er et mysterium, men det er ikke selve mysteriet, der er genstand for bogens emnefelt. Nærmest tvært imod, idet den først og fremmest beskæftiger sig med det, vi helt konkret ved om døden. Det handler om emner som omsorg for den døde i historisk belysning, ligsyn og dødsattest, forskellige former for obduktion, hjernedød og organdonation, identifikation af dødens indtræden, en masse jura, bedemandens arbejde og begravelsesskikke, omsorg for døende, etik, arv og testamenter. Men også de mere følelsesmæssige område får deres behandling i kapitler om at få en dødsdom, at miste et barn, afsked og sorg. For blot at nævne nogle af emnerne. Den kan læses i uddrag. Bogens redaktør er professor dr.med. ved Syddansk Universitetsbibliotek, og projektet med at skrive, så alle kan forstå, er lykkedes fint, synes jeg. Teksten er sat i 2 spalter og brudt af farvede bokse samt en del interessante illustrationer.

Døden er på det seneste behandlet i en del bøger - fra et sorgperspektiv, fra den døendes perspektiv, i en åndelig kontekst og senest i et palliativt perspektiv med Ved livets afslutning, 2011.

Så denne meget faktuelle, konkrete, detaljerede og brede tilgang vil komplettere samlingen og have relevans i ethvert bibliotek.


Jyllands-posten

d. 13. mar. 2011

af

af

Simon Staffeldt Schou

d. 13. mar. 2011


Ugeskrift for læger

Årg. 173, nr. 37 (2011)

af

af

Annie Vesterby Charles

Årg. 173, nr. 37 (2011)


Kristeligt dagblad

d. 29. apr. 2011

af

af

Povl Götke

d. 29. apr. 2011


Sygeplejersken

Årg. 111, nr. 9 (2011)

af

af

Jorit Tellervo

Årg. 111, nr. 9 (2011)



Informationer og udgaver