Bøger / skønlitteratur / roman

Om en Buick 8


Beskrivelse


I en lille by i staten Pennsylvania har betjentene gemt på en hemmelighed i 20 år. En mystisk bil, som blev efterladt, rummer en gåde, men da den unge Ned som går til hånde på stationen finder frem til bilen, går det helt galt.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2003

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 15. okt. 2003

Politiet i den lille flække Stadtler i Pennsylvania gemmer på en hemmelighed. I et skur bag stationen står en gammel bil. For mere end tyve år siden hentede betjentene den på en lokal tankstation, og allerede da fik de fornemmelsen af, at den ikke er af denne verden. I 2001 begynder sønnen til en kollega, der netop er blevet dræbt af en spritbilist, at gå lidt til hånde, og han fatter interesse for bilen. For at hjælpe ham gennem krisen efter faderens død, beslutter betjentene at indvie ham i hemmeligheden, og over en dag fortæller de ham historien om den mærkelige bil. Selvom bilen er titelperson, er det livet blandt lillebyens betjente, der er romanens omdrejningspunkt. Aldrig har King tydeligere vist, hvordan han bruger gyset som element til at sætte dagligdagen i relief. Og så er det ukendte og uhyggelige jo også dragende. Vi opsøger i lige så høj grad dét, som det opsøger os. Den vinkel i beretningen forstærkes af, at bogen er blevet til i en periode omkring det færdselsuheld, der var ved at tage livet af King selv, og som han også kopierer i bogen. Med Om en Buick 8 viser han dog, at han er fuldt restitueret.


litteratursiden.dk

d. 7. juni 2003

af

af

Jette S. F. Holst

d. 7. juni 2003

Stephen Kings nyeste roman handler om teenageren Ned Wilcox, Pennsylvania State Patrol Troop D, og en mærkelig bil, som nærmest ved et tilfælde er dumpet ned i skødet på truppen. Før nogen begynder at...


Berlingske tidende

d. 1. nov. 2003

af

af

Søren Kassebeer

d. 1. nov. 2003