Bøger / skønlitteratur / roman

Om foråret


Beskrivelse


Roman. Som i et langt brev skriver en far til sin nyfødte datter om det liv og den familie, som hun er født ind i med udgangspunkt i en forårsdag.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 8. aug. 2016

Forfatteren skriver denne roman til sin 3 måneder gamle datter for at fortælle hende om den familie, hun er født ind i. For læsere af stærke familieskildringer.

Knausgård har tidligere udgivet Om efteråretOm vinteren og Om vinteren, som begge var en samling små beskrivelser af elementer fra den verden, som hans ufødte datter skulle møde. I dette tredje bind skriver Knausgård stadig til sin datter, men nu i form af en selvbiografisk roman. Han fortæller med en meget høj detaljegrad om en forårsdag i familien med beskrivelser af aktiviteter, landskaber og ting helt ned til farven på opvaskebørsten. Forfatteren bruger flashbacks specielt til sidste sommer, hvor moderens depression og indlæggelse starter, mens datteren stadig vokser inden i hende, hvilket har stor betydning for datterens start i familien og på livet. Bogen er illustreret af Anna BjergerKnausgård har tidligere udgivet Om efteråret og , som begge var en samling små beskrivelser af elementer fra den verden, som hans ufødte datter skulle møde. I dette tredje bind skriver Knausgård stadig til sin datter, men nu i form af en selvbiografisk roman. Han fortæller med en meget høj detaljegrad om en forårsdag i familien med beskrivelser af aktiviteter, landskaber og ting helt ned til farven på opvaskebørsten. Forfatteren bruger flashbacks specielt til sidste sommer, hvor moderens depression og indlæggelse starter, mens datteren stadig vokser inden i hende, hvilket har stor betydning for datterens start i familien og på livet. Bogen er illustreret af Anna Bjerger.

En hudløs og gribende fortælling af en far til sit lille barn, som forstærkes af, at forfatteren henvender sig til datteren/læseren med "du", og at der i bogen ikke bruges navne men familierelationer, som "din ældste søster". Kan varmt anbefales.

I modsætning til de to tidligere bind i årtidsserien, er nærværende bog er en selvbiografisk roman på linje med forfatterens serie "Min Kamp", som udkom i 6 bind.


litteratursiden.dk

d. 30. aug. 2016

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 30. aug. 2016

Bogen minder mig om en stor øm hudafskrabning, der kan springe op og bløde, hvert øjeblik det skal være. Det gør af og til ondt at leve, men der er altid noget at leve for . Livet skal pareres. Alt d...


Ugeskrift for læger [online]

d. 12. dec. 2016

af

af

Eivind Knutsen

d. 12. dec. 2016


Politiken

d. 19. aug. 2016

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 19. aug. 2016


Kristeligt dagblad

d. 19. aug. 2016

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 19. aug. 2016


Jyllands-posten

d. 18. aug. 2016

af

af

Jon Helt Haarder

d. 18. aug. 2016


Berlingske tidende

d. 4. sep. 2016

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 4. sep. 2016