Bøger / skønlitteratur / roman

Om hundrede år : en sønderjysk familiekrønike


Beskrivelse


En stor familiehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede nedslag - et for hvert år fra 1914 til 2014.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2019

af

af

Karina Høyer

d. 3. jan. 2019

En stor familiehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede nedslag - et for hvert år fra år - 1914 til 2014. For læsere i alle aldre, der interesserer sig for slægtsromaner og krigsfortællinger.

Forfatterens debutroman starter da 1. verdenskrig bryder ud, og den danske sønderjyde Hans, bliver tvunget til at kæmpe som soldat på tysk side. Han forlader slægtsgården og vender aldrig tilbage. I stedet overtager hans søster Helene og hendes mand Marius gården, hvor de sammen opfostrer 5 børn. Vi følger børnenes opvækst, og de vilkår de vokser op under, som er præget af den store krig, der trækker lange tråde op igennem historien. Sideløbende med udgivelsen udkommer en podcast-serie i 100 korte episoder i samarbejde med DR. Forfatteren har tidligere lavet både podcasts og radiomontager.

En roman med skarpe tidsbilleder, der fortæller om menneskers skæbner og viser os, hvordan historien trækker sine spor op igennem tiden. Der er mange karakterer i bogen, men ender bliver fint forbundet, og romanen er både læsevenlig og læseværdi. Trods bogens små afsnit er karaktererne nuancerede og interessante.

Krigen fra en sønderjydes perspektiv ses også i Jepsens Erna i krigDen gode soldat Svejks eventyr, der dog har en lidt mere humoristisk tone. Det samme har Den gode soldat Svejks eventyr (Ved Eigil Steffensen), der beskriver en soldats oplevelser under krigenKrigen fra en sønderjydes perspektiv ses også i Jepsens Erna i krig, der dog har en lidt mere humoristisk tone. Det samme har (Ved Eigil Steffensen), der beskriver en soldats oplevelser under krigen.


litteratursiden.dk

d. 31. jan. 2019

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 31. jan. 2019

Hundrede års danmarkshistorie i velfortalt og meget vellykket debutroman om en sønderjysk slægt fra 1914 til 2014. Da Anna Elisabeth Jessen flyttede ind på sin sønderjyske slægtsgård fra 1867 fandt h...


Kristeligt dagblad

d. 31. jan. 2019

af

af

Lars Handesten

d. 31. jan. 2019


Jyllands-posten

d. 17. feb. 2019

af

af

Christian Møgeltoft

d. 17. feb. 2019


Information

d. 8. feb. 2019

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 8. feb. 2019