Bøger / skønlitteratur / noveller

Om jul


Beskrivelse


Eventyr samt enkelte digte og korte uddrag af erindringer, der alle omhandler jul.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2018

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 21. nov. 2018

Bog fra Kolibriserien, der består af små bøger med klassiske forfatteres skriverier om et emne - i dette tilfælde H.C. Andersen om emnet jul. For voksne - og til oplæsning for børn.

Serien "Gyldendal kolibri" er små bøger på under 70 sider, hvor uddrag fra en kendt forfatters tekster om et bestemt emne er samlet. I denne bog er det julen, som H.C. Andersen skriver om på forskellig vis. Der er både kendte eventyr som "Grantræet" og "Den lille pige med svovlstikkerne", men også mindre kendte tekster som fx "Det store julebord" og "December-genboens hus". Andersen beskriver julen både ud fra egne erfaringer og i digt- og eventyrform.

Fine tekster af Andersen - oplagt i bibliotekernes julesamling. Man kommer til at læse noget ukendt af den store forfatter midt i de verdenskendte, litterære perler.

Hvis man vil dykke mere ned i Andersens forfatterskab med julen som emne er Juleeventyr oplagt.


litteratursiden.dk

d. 24. jan. 2019

af

af

Cecilia Dybris Marini

d. 24. jan. 2019

Vi er i øjeblikket vidne til en tendens i hovedsageligt faglitteraturen, der har været på fremmarch siden Aarhus Universitetsforlag i 2012 sendte den første udgave af serien Tænkepauser på gaden. Tend...