Bøger / faglitteratur / essays

Om leg


Beskrivelse


Multikunstneren Poul Henningsen (1894-1967) kredser i disse tekster om begrebet leg og hvor vigtigt det er, at vi leger - og om drageflyvning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2019

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 8. maj 2019

Multikunstneren Poul Henningsen (PH, ham med lamperne) kredser igennem fire små tekster om begrebet "leg" og hvor vigtigt det er, at vi leger. Til dem med interesse i PH's forfatterskab, i leg som begreb og mere overrodnet til dem, der gerne vil have lidt livsvisdom i et kort format, hvor man kan blive klogere på 58 små sider.

"Om leg" samler fire korte tekster af PH der er skrevet i perioden fra 1956-1961. Titlerne er "Om at lege", "Send dine sorger til himmels!", "Min sidste konstruktion" og "Dovenskaben." Udgivelsen er på 58 sider, formatet er småt, ca. A6. Ud fra sin egen personlige erfaring, som eksempelvis dragebygger og kabalelægger kredser PH om begrebet "leg" - både i forhold til den enkelte og i forhold til datidens samfund. Bogen er i Gyldendals serie "Gyldendal kolibri".

Det er imponerende hvor aktuelle PH's tanker er i forhold til nutidens samfund; vores tilgang til skolerne og kulturen generelt. Sætninger som "Alle kræfter burde sættes ind på at gøre skolen til en legeplads, en lystig og frivillig forberedelse til at lege videre." og "Tager vi legen fra mennesket, er det ude med al kultur" siger næsten det hele. Formatet er fornemt, tankevækkende læsning du kan have med alle steder og som er hurtigt læst.

Der findes flere bøger i "Gyldendal kolibri", i samme format, fx Om ægteskabOm storby og Om storby også serien "Tænkepauser" leverer fornem, og tankevækkende, formidling på meget lidt pladsDer findes flere bøger i "Gyldendal kolibri", i samme format, fx Om ægteskab og også serien "Tænkepauser" leverer fornem, og tankevækkende, formidling på meget lidt plads.


litteratursiden.dk

d. 1. juli 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 1. juli 2019

Poul Henningsen kredser om vigtigheden af at bevare sit indre legebarn. Teksterne har en del år på bagen, men budskaberne er evigt aktuelle. Multikunstneren PH er især kendt for sine lamper og revytek...