Bøger / skønlitteratur / digte

Om natten


Beskrivelse


Udvalg af digteren Halfdan Rasmussens (1915-2002) digte om natten - om nattens mysterier, om mareridt og søvnløsheden og de magiske timer før solen står op.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2019

af

af

Henrik H Pedersen

d. 5. nov. 2019

Fin indbydende digtsamling af Halfdan Rasmussen hvor temaet er "Natten". Samlingen er i serien "Gyldendal kolibri", som udkommer i et lille handy format. For læsere af Halfdan Rasmussen, som poetisk digter i voksen-regi, samt læsere af klassisk dansk digtning efter 2. verdenskrig.

I den nye serie "Gyldendal kolibri", hvor bøgerne er under 70 sider og i et mindre format, kommer vi rundt om dansk fag- og skønlitteratur, i mange former. Således også legendariske Halfdan Rasmussen og hans digte med udspring i temaet om "natten". Her forstået som et udvalg af Halfdans voksen-digte der vedrører natten, herunder om mørkets mysterier, mareridt, vidundere eller det kan være digte om søvnløshed eller forældre- og børnenatten. Digtene er udvalgt fra samlingen Halfdans digte. Omslagsdesignet er 1950'er lignende og kreeret af Alette Bertelsen.

Meget fin lille handy tema-digtsamling om "Natten". Godt tematisk udvalg og med et flot 1950'er design som passer til Halfdan Rasmussen, som en stor efterkrigstids-digter.

Bogen digte er udvalgt fra Halfdans digte, Halfdan Rasmussens næsten komplette samling af digte. Serien "Gyldendal Kolibri" minder i format og forskellige emner om en anden tilsvarende serie "Tænkepauser", som har vundet stor opmærksomhed i bibliotekerne med en stram og fin formidling og med et gennemgående layout.


litteratursiden.dk

d. 28. dec. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 28. dec. 2019

En række udvalgte digte, der handler om nætterne. Både de trygge med masser af kærlighed, nætter som skrøbelig forælder, de tossede nætter og den allersidste evige nat. 'Om natten' består af udvalgte ...