Bøger / faglitteratur / erindringer

Om penge


Beskrivelse


Ud fra et essay, et erindringsuddrag og en novelle beskrives penge som fænomen. Hvilken betydning har penge og hvad gør de ved mennesker?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2018

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 21. nov. 2018

Bog i serien "Gyldendal kolibri". Emnet er "penge" skrevet af Tove Ditlevsen. Til voksne med interesse for Tove Ditlevsen eller penge.

Kolibriserien består af bøger på under 70 sider i et lille, lækkert design. Alle bøgerne er med titlen: "Om xxx" - i dette tilfælde penge. Bogen er en samling af tekster fra Tove Ditlevsens hånd om penge fra henholdsvis: "En sibylles bekendelser", "Det tidlige forår" og "Dommeren". De to første tekster er selvbiografiske, hvor Ditlevsen beskriver sin families økonomi og sine egne pengespekulationer. "Dommeren" er en fiktionstekst om en pige i et hjem uden mange midler hverken økonomisk eller socialt.

Bogen er en fin introduktion til Tove Ditlevsens univers. Bøgerne er som en art "Tænkepauser" med et emne i fokus pr. bog, og så er der udvalgt små dele, der passer på emnet. Formatet er lækkert og indbydende, og Ditlevsen skriver forrygende.

Der er to andre bøger i Kolibriserien, der vil supplere denne godt; Karen Blixen: Om ægteskabOm storby og Søren Ulrik Thomsen: Om storbyDer er to andre bøger i Kolibriserien, der vil supplere denne godt; Karen Blixen: Om ægteskab og Søren Ulrik Thomsen: .


litteratursiden.dk

d. 24. jan. 2019

af

af

Cecilia Dybris Marini

d. 24. jan. 2019

Vi er i øjeblikket vidne til en tendens i hovedsageligt faglitteraturen, der har været på fremmarch siden Aarhus Universitetsforlag i 2012 sendte den første udgave af serien Tænkepauser på gaden. Tend...