Bøger / faglitteratur / vejledninger

Om samtale


Beskrivelse


Tips og tricks til den gode samtale. Om hvordan vi kan samtale og gebærde os for at få det meste ud af vores møde med andre.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2019

af

af

Hamide Kara

d. 8. maj 2019

Tips og tricks til høflighed fra folkekære Emma Gad. Henvender sig til læsere som vil læse om Emma Gads vinkel på den gode samtale, relationer og høflighed.

Emma Gad (1852-1921), journalist og skuespilforfatter, skriver om samtalen og hvordan man håndterer en vigtig samtale. "At tale med folk og at kunne tale med folk er ikke ensbetydende. Selv om man har ordet nok så meget i sin magt, nytter det kun i samvirken med en sympatisk, tillidsvækkende fremtræden." Bogen indeholder overskrifter som "Snakkelyst", "utidig spørgen", "ubeherskethed", "fremmede sprog", "uvenskaber" m.fl., hvor Emma Gad skriver til læseren om den rigtige adfærd i mødet med andre. "Tal ikke for meget om Deres helbred, selv om det er dårligt. Det keder folk usigeligt.".

En lille bog, om et altid relevant emne, som er skrevet af den bedste. Emma Gad er synonym for god opførsel og ordentlighed. Emma Gad vil aldrig gå af mode selvom det er over 100 år siden, at hun gav gode råd om den gode etikette i bestselleren "Takt og Tone" som udkom i 1918. Bogen er ligetil og sprogligt letforståeligt for læseren som vil oplyses og styrkes i den gode samtale og i samværet med andre mennesker.

Af andet litteratur om menneskers behov for stærke relationer og hvordan man kan omgås hinanden til det bedre er: VækstmodellenAnerkendende kommunikation - med empatien som vejviserSavner du én?Længsel efter faste former (Kulturskabende dialoger), Anerkendende kommunikation - med empatien som vejviser, Savner du én? og Længsel efter faste formerAf andet litteratur om menneskers behov for stærke relationer og hvordan man kan omgås hinanden til det bedre er: Vækstmodellen (Kulturskabende dialoger), , Savner du én? og Længsel efter faste formerAf andet litteratur om menneskers behov for stærke relationer og hvordan man kan omgås hinanden til det bedre er: Vækstmodellen (Kulturskabende dialoger), Anerkendende kommunikation - med empatien som vejviser, og Længsel efter faste formerAf andet litteratur om menneskers behov for stærke relationer og hvordan man kan omgås hinanden til det bedre er: Vækstmodellen (Kulturskabende dialoger), Anerkendende kommunikation - med empatien som vejviser, Savner du én? og .


litteratursiden.dk

d. 25. juni 2019

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 25. juni 2019

Lille samling af guldkorn om samtalens svære kunst fra Emma Gad, den gode opførsels forkæmper. Selvom citaterne har 100 år på bagen, er de bemærkelsesværdigt aktuelle. Man skulle måske ikke tro det, ...Informationer og udgaver