Bøger / faglitteratur / meditationer


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

Dalai Lama nyder stor respekt langt udover den ellers store gruppe af læsere af spirituel selvudviklingslitteratur. Bogen formidler buddhistisk filosofi omkring selvindsigt i Dalai Lamas version. Dvs. på en måde så vesterlændinge kan være med.

Dalai Lama viser i denne bog, hvordan vi mennesker påfører os selv lidelse gennem mange vrangforestillinger om, hvordan vi selv og verden er skruet sammen. Med sin vanlige pædagogiske (i bedste forstand) stemmeføring viser han læseren vej gennem selvindsigtens processer. Gennem disse trinvise øvelser vil vi erkende gabet mellem, hvordan vi ser os selv, og hvordan vi virkelig er. Disse indsigter kombineret med meditationens kraft vil endegyldigt fjerne selve grundlaget for alle vore problemer. Selvindsigt i Dalai Lamas udlægning er nøglen til personlig udvikling og positive relationer.

Dalai Lamas bøger er i en liga for sig. I et mellemstort provinsbibliotek opnår de pæne udlånstal, og det samme vil være tilfældet med denne titel.

Selvrefleksion, selverkendelse og selvindsigt er emnet for denne bog, der indeholder Dalai Lamas refleksioner over emnet og i praktiske trin-for-trin-øvelser viser læserne, hvordan de befrir sig for illusioner om sig selv og opnår større selvindsigt til glæde for sig selv og andre.


Danmark Kina

Nr. 83 (2008)

af

af

Søren Clausen

Nr. 83 (2008)