Bøger / faglitteratur / essays

Om vinteren


Beskrivelse


En personlig encyklopædi om den nære virkelighed, skrevet af en far til hans ufødte barn.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 4. feb. 2016

Vinterlyde, julemænd og vatpinde er alle aspekter af det liv, der venter forfatterens yngste datter, når hun tager hul på livet en dag i januar, og som hendes far her beskriver for hende. For læsere der holder af det helt nære og hverdagsagtige.

I dette andet bind i Karl Ove Knausgårds årstidsserie er han nået til vinteren, som fortsætter i samme stil som Om efteråret, 2015. Bøgerne er et langt brev til hans yngste datter, som bliver født undervejs i denne bog. Bogen er udformet af 60 korte fortællinger; 20 for hver måned december, januar og februar, hvor han skriver om de nære ting som den første sne, næsen og vinterlyde foruden genstande som mønter, busser og vatpinde. Fortællingerne tager udgangspunkt i hans familie, oplevelser og minder, og han beskriver mange af livets facetter, som datteren vil komme til at møde i sit liv. Bogen er illustreret af Lars Lerin.

Bogen kommer tæt på en fars mange tanker om det liv, som hans datter nu skal møde, og man mærker tydeligt hans glæde, forundring og bekymring i de 60 fortællinger.

Også hverdagen og livets mange facetter rummes i bogen Møllehave - kort & godtOm efteråret, 2010 som er en samling citater fra Johannes Møllehave om alt mellem himmel og jord Om efteråretOgså hverdagen og livets mange facetter rummes i bogen Møllehave - kort & godt, 2010 som er en samling citater fra Johannes Møllehave om alt mellem himmel og jord .


litteratursiden.dk

d. 17. aug. 2016

af

af

Birgit Sloth

d. 17. aug. 2016

Observationer af hverdagsting der vækker nysgerrighed, refleksion eller ligegyldighed. Desværre mest det sidste hos mig. Karl Ove Knausgård og hans kone venter barn nummer fire. Hver måned skriver han...


Berlingske tidende

d. 7. feb. 2016

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 7. feb. 2016


Kristeligt dagblad

d. 30. jan. 2016

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 30. jan. 2016


Weekendavisen

d. 29. jan. 2016

af

af

Bo Bjørnvig

d. 29. jan. 2016