Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Omar, Bruno og Mussa gør alle glade (undtagen dyrehandleren)


Beskrivelse


Omar, Bruno og Mussa er bedstevenner og altid sammen. De er gode til at få nye ideer og da Mussas bror kører Yasmins kanin over må de finde på noget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2014

af

af

Lars Larsen

d. 30. okt. 2014

Omar, Bruno og Mussa er bedstevenner og altid sammen. De er gode til at få nye ideer og har altid travlt med et eller andet. En skæg bog til 7-9-årige og god til højtlæsning fra 6 år.

Den første bog om de tre venner starter meget uheldigt. Mussas storebror kommer til at køre Yasmins kanin over på sin knallert. Hun må ikke opdage noget. Det gør hun, og det gør Mussas far også. Han er ikke tilfreds med den måde, de har løst problemet på og har en bedre løsning. Den kommer til at koste dem en rengøring af hans taxi, Kaninen får en fin muslimsk begravelse, som Omars farfar hjælper dem med at lave. Stor skrift og korte linjer. Kristina Aamand har også skrevet Perker på pletten til 11-14-årige.

En sjov historie om gode venner med forskellig baggrund. Omar og Mussa kommer fra Mellemøsten, og Omars farfar er ikke så god til at tale dansk. Der er strøet enkelte arabiske ord rundt omkring i historien. Der er god linjeafstand. Charlotte Pardis sort-hvide tegninger følger historien.

Ayses pyjamasfestAyses røde tørklædeIqbal Farooq og den sorte kebabbimmer og Ayses røde tørklæde er mest til piger. Iqbal Farooq og den sorte kebabbimmer også til drengeAyses pyjamasfest og er mest til piger. Iqbal Farooq og den sorte kebabbimmer også til drengeAyses pyjamasfest og Ayses røde tørklæde er mest til piger. også til drenge.