Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Omars verden - kolossal ballademagnet


Beskrivelse


Om den fantasifulde dreng Omar, som skal starte i en ny skole, hvor han håber, at de andre børn er lige så søde som på den gamle. For 7-12-årige. Sjov hverdagshistorie set fra en muslimsk families vinkel.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2021

af

af

Martin W. Hansen

d. 24. sep. 2021

Om den fantasifulde dreng Omar, som skal starte i en ny skole, hvor han håber, at de andre børn er lige så søde som på den gamle. Højtlæsning for 7-9-årige og selvlæsning for 10-12-årige. Sjov hverdagshistorie set fra en muslimsk families vinkel.

Første bog på dansk om drengen Omar og hans liv, som ofte er en smule anderledes end hans jævnaldrendes, fordi hans familie er meget troende. Det fylder en del af hans liv med mange rutiner og fester, som er anderledes, end hvad hans venner er vant til, men også mange muligheder for at møde andre mennesker. Omars familie er flyttet til en ny by, fordi hans mor har fået sit drømmejob, så Omar skal begynde i en ny skole, og det er han ret nervøs for. Heldigvis er han en fantasifuld fyr, så han forestiller sig ofte en lang række skøre ting, som hjælper ham gennem de lidt sværere ting i livet. Bogen er indbundet og illustreret af debutanten Nasaya Mafaridik.

En fantastisk bog. Både til dem, som via en sjov historie gerne vil lære lidt mere om, hvordan det er at leve som en troende, muslimsk familie, men også til dem, som allerede lever i sådan en familie, og som mangler en positiv hovedperson at spejle sig i. For Omar er en sjov og venlig fyr, som har en evne til at få det bedste ud af de svære situationer i livet. Jeg glæder mig meget til at læse mere om Omar.

Bogen er helt sin egen. Den har samme positive vinkel som Ayses ramadanTørklædetTom Gates - min geniale verden og Tørklædet, men historien er mere i retning af Tom Gates - min geniale verdenBogen er helt sin egen. Den har samme positive vinkel som Ayses ramadan og , men historien er mere i retning af Tom Gates - min geniale verdenBogen er helt sin egen. Den har samme positive vinkel som Ayses ramadan og Tørklædet, men historien er mere i retning af .


Kristeligt dagblad

d. 28. aug. 2023

af

af

Damián Arguimbau

d. 28. aug. 2023