Bøger / faglitteratur

Omfavn din storhed : 50 måder at opbygge urokkeligt selvværd på


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2019

af

af

Merete Trap

d. 17. sep. 2019

Urokkeligt selvværd. Hvem vil ikke gerne have det? I denne bog gives 50 anvisninger på, hvordan man kommer i besiddelse af det urokkelige selvværd. For mennesker der kæmper med lavt selvværd, men også generelt for læsere af selvhjælpsbøger.

Bogen er opdelt i 10 overordnede afsnit med overskrifter som "Omfavn en sund tankegang" og "Omfavn selvsikkerhed". Herunder er der afsnit om fx at skelne mellem tanker og følelser og om at kommunikere med selvrespekt ikke selvnedgørelse. Bagerst i bogen et afsnit med afsluttende tanker. Dette er terapeut og forfatter Judith Belmonts første udgivelse oversat til dansk.

En god og brugbar udgivelse for mennesker der gerne vil opnå bedre selvværd og bedre mental sundhed. Bogens anvisninger og enkle strategier er nemme og overskuelige at gå til, således at man kan arbejde på at gøre en ende på selvkritiske handlinger og mentale blokeringer. Bogen arbejder med det man kalder "tredje bølge-teknikker", hvor østlig mindfulness kombineres med traditionel vestlig kognitiv adfærdsterapi.

Danske Mette Holm har også udgivet flere bøger om selvværd. Her kan fx nævnes Det du siger er du selv.


Nyt aspekt

Årg. 52, nr. 2 (2020)

af

af

Brita Gottschalck

Årg. 52, nr. 2 (2020)