Bøger / faglitteratur / vejledninger

Omgivet af idioter : hvordan man forstår dem man ikke kan forstå


Beskrivelse


Om en af de mest almindelige årsager til konflikt i dagligdagen - dårlig kommunikation. Med vejledning til hvordan man bliver bedre til at kommunikere. Både til at forstå andre mennesker og til at blivet forstået. Med opgaver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 31. aug. 2017

Fagbog om at bedre kommunikationen mellem forskellige persontyper ud fra IPU adfærdsanalyseapparatet (fire-farvesystemet). For alle voksne med interesse I at forstå andre bedre - både på job og privat.

Bog med det formål at få læseren til at forstå, hvordan mennesker fungerer, så man kan blive bedre til at håndtere forskellige typer. Bogen indledes med et forord af grundlæggeren af IPU profilanalyse. Derefter følger en gennemgang af de fire personlighedstyper (rød, gul, grøn, blå). Bogen indholder også kapitler om, hvordan andre oplever de fire typer samt en beskrivelse af hver types kropssprog, stemmeføring, stressfaktorer, energityve mm. Der anvendes mange konkrete eksempler.

Vel- og letskrevet bog, der på underholdende og oplysende vis, sætter læseren ind i de fire personlighedstyper, bogen opererer ud fra. Bogen er bygget godt op ud fra de fire farver, og både illustrationer samt de mange konkrete eksempler underbygger teorien på en god måde. Bogen er en bestseller i Sverige.

Et andet meget populært personlighedtypesystem er enneagrammet. Man kan med fordel supplere sin viden via denne bog Enneagrammet i praxis.