Bøger / skønlitteratur / digte

Omsvøbt : digte


Beskrivelse


Højtråbende og dyster digtsamling om klima og den unge generations opråb. Til unge læsere af økopoesi og ny, dansk lyrik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2022

af

af

Kamilla Ane Petersen

d. 10. juni 2022

Højtråbende og dyster digtsamling om klima og den unge generations opråb. Til unge læsere af økopoesi og ny dansk lyrik.

Politiske digte omhandlende frustrationen over verdens tilstand. En overvejende del af digtsamlingen omhandler verdens kritiske tilstand, men andre emner såsom diagnoser og kærlighedsrelationer bliver også taget op.

Digtene er skrevet i et ungdommeligt, let tilgængeligt sprog. Stemningen gennem digtsamlingen er overvejende postapokalyptisk og dyster og digtsamlingen kan derfor beskrives som mørk økopoesi. Fortællevinklen skifter mellem et vi og et jeg, som repræsenterer den nuværende unge generation, de såkaldte millennials. Derved er digtsamlingen et tydeligt generationsopråb, som tydeliggør den angst, der følger med at være født ind i en verden, der er på afgrundens rand. Smukt og dragende omslag.

Victor Boy Lindholms GuldDigte 2014 omhandler på samme oprørske måde en generations frustrationer og opgør med det forbrugsfikserede samfund. Det helt store fyrtårn indenfor genren mørk økopoesi er Digte 2014 af Theis ØrntoftVictor Boy Lindholms Guld omhandler på samme oprørske måde en generations frustrationer og opgør med det forbrugsfikserede samfund. Det helt store fyrtårn indenfor genren mørk økopoesi er af Theis Ørntoft.