Bøger / faglitteratur

Onboarding : flyvende fra start


Beskrivelse


Onboarding er den proces, der skal etablere nye medarbejdere i organisationer. Målet er ikke kun at fastholde ansatte i den første periode, hvor et jobskifte er en sandsynlig risiko, men også at sikre, at nye medarbejdere hurtigt bliver etableret.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2016

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 18. mar. 2016

Det er dyrt ansætte nye medarbejdere, men det bliver endnu dyrere, hvis de vælger at forlade virksomheden hurtigt efter ansættelsen. Forfatterne til denne bog, som er henvendt til ledere og HR medarbejdere med ansvar for rekruttering, udpeger en god start i et nyt job som væsentligt for at sikre godt ansættelsesforhold.

Onboarding er den proces, der skal etablere nye medarbejdere i organisationer. Målet er ikke kun at fastholde ansatte i de første periode, hvor et jobskifte er en sandsynlig risiko, men også at sikre, at nye medarbejdere hurtigt bliver etableret. De to forfattere, der er konsulenter, har beskæftiget sig med rekruttering og onboarding i mange år. Bogen falder i tre dele: "Takeoff", "På vingerne" og "Landing" og beskriver både begreber og processer. Der er en del eksempler direkte integreret i teksten. Der er nogle få illustrationer og tabeller, noter og stikordsregister, men ingen litteraturliste.

"Onboarding" er grundig indtil det omstændelige, men ikke krævende. Sproget er ligefremt, og det faglige niveau i top, så bogen vil umiddelbart kunne bruges af professionelle til selvstudium.

De fleste bøger om ansættelse i nyt job er henvendt til jobsøgere. Bedre ansættelser ser på forløbet op til første dag på jobbet, men ligesom "Onboarding" fra arbejdsgiverens vinkel.


Jyllands-posten

d. 2. apr. 2016

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 2. apr. 2016