Bøger / faglitteratur / erindringer

Ondskab : Ruth stjal mit liv


Beskrivelse


Sophia Evensen fortæller om en opvækst som medlem af frimenigheden Faderhuset og om manipulering, magtmisbrug, udnyttelse og ondskab fra sin egen mor, Ruth Evensen, lederen af Faderhuset.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2008

af

af

Hans Michelsen

d. 29. aug. 2008

Personlig beretning om en ikke helt almindelig opvækst i skyggen af Ruth Evensen og hendes Faderhus. Bogen henvender sig til alle, der er optaget af nyreligiøsitet og læsere af biografier. Balladen om Ungdomshuset berøres også.

Forfatterens hovedmål i bogen er at skildre Faderhusets stifter Ruth Evensen og hendes sataniske måder at optræde på. Det drejer sig om magt for magtens egen skyld. Der beskrives et familieforhold, hvor Ruth Evensen har den totale psykiske magt over datteren, der i sit ægteskab oplevede både psykisk og fysisk magtmisbrug. En spoleret barn- og ungdom samt skilsmisse, et forladt barn og en ny mand er foreløbig blevet resultatet for forfatteren.

Sophia Evensen har ikke tidligere beskrevet sit liv, men internettet er fuld af henvisninger.

Det private opgør med moderen er velskrevet, om end der bruges mange ord. Læseren suges ind i beretningen, der er forfærdelig læsning, og Sophia Evensen får på en stilfærdig, men klar måde får fortalt under hvilke forfærdelige og ganske umenneskelige forhold hun og hendes familie er vokset op. Bogen må give anledning til eftertanke hos religiøse fanatikere.