Bøger / skønlitteratur / roman

Ondskabens arv


Beskrivelse


Krimi. En nynazistisk gruppering forsøger via overfald, overgreb og mord på folk af anden etnisk herkomst end dansk at fremprovokere hævnaktioner og skabe splid og vold mellem befolkningsgrupperne. PET kommer på sporet af gruppen og indsætter agenter i nazisternes kredse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2018

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 30. maj 2018

En nynazistisk gruppering forsøger via overfald, overgreb og mord på folk af anden etnisk herkomst end dansk, at fremprovokere hævnaktioner og skabe splid og vold mellem befolkningsgrupperne. PET kommer på sporet af gruppen og indsætter agenter i nazisternes kredse. Til læsere af thrillere og krimier med rod i virkeligheden.

Den nazistiske gruppering Arisk Fronts kampgruppe, Sturm 88, overfalder, voldtager og dræber mennesker af anden etnisk herkomst end dansk i et forsøg på at vende den danske befolkning mod de fremmede. Formålet er at få flere og flere til at fatte sympati for den nazistiske ideologi. PET opdager gruppen og sætter undercoveragenter ind for at infiltrere gruppen. Da en af disse afsløres og brutalt henrettes og en betjent skydes og dræbes af en snigskytte udenfor sit eget hjem, eskalerer begivenhederne hurtigt ud af kontrol og PET mod kæmpe mod både tid og Sturm 88 i forsøget på at undgå at flere mennesker må lade livet.

Nervepirrende og spændende thriller, der på skift lader læseren følge PET-agenterne, nynazisterne i arisk front og Himmler og nazisterne i Norge under 2. verdenskrig. Trådene samles til sidst og spændingen udløses. Bogen er ikke 100 procent historisk korrekt, men det er tager forfatteren højde for allerede i forordet, så man som læser ved hvad man har at forholde sig til. Velfungerende, men ikke for sarte sjæle.

Minder både om Jo Nesbøs RødhalsNazitøsen og Nazitøsen af Anna-Lena Joners Larsson pga. det nynasistiske elementMinder både om Jo Nesbøs Rødhals og af Anna-Lena Joners Larsson pga. det nynasistiske element.