Bøger / faglitteratur til børn / biografier

One Direction


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 20. mar. 2014

Letlæst fagbog i serien Jeg læser. Bogen kan bruges til lystlæsning for de mange 1D-fans. Bogen opfylder kravene til en fagbog, så den kan desuden indgå i et forløb om faglig læsning fra 8-11 år (fra 2. klasse).

Det populære boyband præsenteres i 15 opslag med start i X Factor, de enkelte medlemmer, deres fans, sladder, fakta om bandet og til sidst forslag til bøger og hjemmesider samt stikord. Tekstsiderne er opdelt i afsnit, og sproget er enkelt og tilpasset målgruppen. Bogen lever op til fagbogens krav og er gennemillustreret med flotte fotos. Bogen har pink omslag med mikrofoner og stjerner, og forsiden virker meget indbydende med et billede af alle bandets medlemmer. På forlagets hjemmeside er der gratis lærervejledning og elevopgaver til bogen.

Bogen har samme layout og opbygning som de øvrige bøger i serien. Der findes flere bøger om bandet, fx Vild med One Direction, 2013 med samme sværhedsgrad. En mere omfattende og læseteknisk sværere bog er One Direction : superstjerner fra A-Z, 2012.

En flot og gennemarbejdet fagbog, som kan bruges til at søge oplysninger og bladre i, men de mange fans - specielt piger - vil sikkert sluge det hele.