Bøger / faglitteratur / opskrifter

One more slice : surdejsbrød, pizza, pasta og sødt bagværk


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2012

af

af

Rikke Bruun

d. 27. sep. 2012

Til alle dem, der søger ny inspiration til den daglige bagning eller til fest. Her er mest noget for dem med lidt erfaring, men der er også helt enkle opskrifter, så alle kan være med.

Bogen er efterfølger til forfatterens A piece of cake, 2010 og den supplerer denne fint. Hvor den første primært har fokus på den søde side af bagningen, er nærværende bog en skøn sammenblanding af opskrifter på pizza, kager, pandekager, is, brød, surdejsbrød, tærter og pasta. Opskrifterne tager udgangspunkt i en grundopskrift, som varieres og inspirerer læseren til selv at lave andre variationer; fx indeholder bogen 13 lækre opskrifter på cheesecake, og 9 måder at lave baguette på. Opskrifterne er til at gå til, og ingredienser er til at få fat i. Bogen er lavet i et meget lækkert layout med mange flotte inspirerende fotos. Foruden et opskriftsregister indeholder bogen også et smagsregister, hvor opskrifterne er inddelt efter fx frugter, grøntsager og krydderier. Leila Lindholm er svensk tv-kok med 5 kogebøger bag sig, hvoraf dette er den anden, der er kommet på dansk.

Der udkommer rigtig mange kogebøger og også flere andre tv-kokke har udgivet kogebøger; fx Claus Meyer, Gordon Ramsay og Mette Blomsterberg.

En rigtig lækker og inspirerende kogebog, der får tænderne til at løbe i vand og giver læseren lyst til selv at finde på nye variationer.