Bøger / faglitteratur

Onlinefacilitering : skab resultater og træd i karakter som facilitator på møder og konferencer


Beskrivelse


Om kunsten at lede onlinemøder. For ledere, teamledere, projektledere og andre, der har opgaven at styre forskellige former for møder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2022

af

af

Jytte Bræmer

d. 28. jan. 2022

Om kunsten at lede onlinemøder. For ledere, teamledere, projektledere og andre, der har opgaven at styre forskellige former for møder.

Onlinemøder har for alvor vundet indpas under coronanedlukningerne, og det ser ud til at mange har fået øjnene op for fordelene ved den form for møder, så de vil fortsætte, om end i mindre grad, når vi igen kan mødes fysisk. At lede et onlinemøde stiller særlige krav til mødelederen. Hvordan fastholder man koncentrationen foran en skærm, hvordan skaber man et virtuelt rum til at få den sociale dimension ind i mødet? Mange af rådene gælder i ligeså høj grad den fysiske mødeledelse. Der lægges vægt på forskellen mellem mødeleder- og facilitatorrollen. Sidstnævnte har en guidende rolle, og skal være en støtte for deltagerne til, i fællesskab, at opnå et godt resultat. Hvordan får man alle til at være aktive og involverer, hvordan håndterer man folk, der kommer for sent, hvordan skaber man virtuelle walk and talks o.m.a.

Det er fin lille introduktion til en ny disciplin, der er dukket op. Den er formidlet i et ligefremt sprog og er meget praksisorienteret. En stor del af stoffet kan i lige så høj grad bruges i en fysisk mødesammenhæng.

Virtuel facilitering : skab større engagement og effekt er udkommet i 2021 om samme emne.