Bøger / faglitteratur / opskrifter

Op art-sokker : sokker med optisk effekt


Beskrivelse


19 sokkeopskrifter til både mænd og kvinder inspireret af 1960´ernes Op art-bevægelse og dens optiske illusioner og grafiske mønstre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juli 2015

af

af

Christine Christensen

d. 7. juli 2015

Inspirerende strikkebog med sokkeopskrifter i utallige farve- og mønsterkombinationer. For erfarne strikkere, der ønsker ny inspiration og nye udfordringer.

19 sokkeopskrifter til både mænd og kvinder inspireret af 1960érnes Op art-bevægelse og dens optiske illusioner og grafiske mønstre. Sokkeopskrifterne leger med forskellige strukturer og teknikker, flerfarvestrik, skyggestrik og ribmønstre, der tilsammen skaber spraglede og meget forskelligartede designs. Alle mønstre ledsages af trin-for-vejledninger, diagrammer og farvefotografier, der hjælper strikkeren til at beherske de specielle mønstre. Bagerst i bogen ses en oversigt over ordforklaringer og basisteknikker. Forfatterens interesse for strik bunder i hendes baggrund i matematikkens og kemiens verden, og inspirationen til denne bog opstod gennem hendes samling af Op art-inspireret keramik.

Bogen adskiller sig markant fra andre sokkeopskriftsbøger med dens farve- og mønstereksplosion. Op art-sokkerne er en udfordring til den erfarne strikker, der leder efter nye udfoldelsesmuligheder, men det er ikke alle der vil bryde sig om det farvestrålende univers.

Bogen minder ikke om andre sokke-strikkebøger med sin blanding af opskrifter og små historiske nedslag. Strømper & sokker af Sys Fredens er en mere ordinær strømpebog.