Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Op omkring Island : en kulturhistorisk rejsedagbog


Beskrivelse


Rejsebeskrivelse fra Island om sagaer, havet, turisme, kultur, økonomi, natur og meget andet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2016

af

af

Jytte Bræmer

d. 16. nov. 2016

Personlig rejsebeskrivelse fra Island. For alle rejsende, der ønsker lidt mere end guidebøgerne kan tilbyde.

Forfatteren har været på en 16 dages rejse gennem Island. Han beskriver, hvad han ser og oplever, men beriger beskrivelserne med baggrundsviden og refleksioner om landets historie, kultur, natur og kulturelle identitet og særpræg. Der indflettes mange faktuelle oplysninger samt tidligere forfatteres indtryk af landet. Bogen er opdelt i et kapitel for hver dag og tager udgangspunkt i den lokalitet, hvor dagen tager sit udgangspunkt. På indersideflappen får man et kort over hele Island, og ved indledningen af hvert afsnit markeres det sted på kortet, hvor dagens tur og indtryk tager sin begyndelse.

Bogen er velskrevet og personlig, men bliver aldrig privat. Det er den slags personlige rejsebeskrivelser, som der ikke kommer så mange af mere. Som rejsende har man ofte lyst til at vide mere end blot det faktuelle, og ikke mindst hvad andre har haft af personlige oplevelser i landet. Island er de seneste år blevet et stort rejsemål - også for danskere, så bogen skal nok få interesserede læsere. En bog til at få inspiration af og velegnet i bagagen under turen. Illustreret med flotte naturfotos i farver.

Kan sammenlignes med Oplev IslandSagalandetIsland, Sagalandet og IslandKan sammenlignes med Oplev Island, og IslandKan sammenlignes med Oplev , Sagalandet og .


Nyt fra Island

Årg. 54, nr. 2 (2017)

af

af

K. Torben Rasmussen

Årg. 54, nr. 2 (2017)


Berlingske tidende

d. 31. dec. 2016

af

af

Jørgen Johansen

d. 31. dec. 2016


Kristeligt dagblad

d. 9. jan. 2017

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 9. jan. 2017


Weekendavisen

d. 20. jan. 2017

af

af

Birte Weiss

d. 20. jan. 2017