Bøger / skønlitteratur / roman

Op til toppen af bjerget


Beskrivelse


Kriminalroman. En fodboldfan forbløder efter at have fået smadret et ølkrus i hovedet på en bar i Stockholm. En grov, men triviel forbrydelse, men da et par folk fra A-gruppen begynder at grave i sagen, viser der sig et hændelsesforløb bagved med vide forgreninger, bl.a. til den østeuropæiske narkomafia.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2002

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 30. sep. 2002

Det er den tredje samfundskritiske krimi på dansk, af de planlagte 10 fra det velsmurte tastatur, hvis ejermand endnu ingen kender. Denne gang krydser de drevne politifolk fra den nu opløste svenske speciel-enhed "A-gruppen" atter spor, da der sammen med et mord på en fodboldsupporter afdækkes kriminalitet, som rækker langt udover simpel hooliganisme. Hvor der bag en eksplosion i det svenske, sikrede og lukkede fængsel Kumla, gemmer sig den østeuropæiske narkomafia, højreekstremisme, terrorismens trussel, fortidens hævn og opgør i underverdenen, jagt på pædofile på nettet, korruption og bestikkelse med forbindelse helt til politiets top. Der er hårdt brug for den nu uformelle gruppe elite-politifolk, som bliver reaktiverede og kompletterer hinanden fagligt og menneskeligt med dygtig deduktion af hændelsesforløb og sammenflettede begivenheder. De to første bøger i serien blev overøste med anmelderroser, og der er absolut ingen grund til at spare blomsterstrømmen til den tredje heller. Det gøres ikke meget bedre, hvis man som mange læsere ønsker et godt tænkt plot, velskrevne ord, velkrydrede med samfundskritik og satire, og ikke mindst en bog uden en kedelig side, hvor selv beskrivelsen af politiforhør er spændende.


litteratursiden.dk

d. 20. jan. 2003

af

af

Marit Haugaard

d. 20. jan. 2003

Spændt åbner man den tredje i Arne Dahls serie på ti kriminalromaner om Sverige ved årtusindeskiftet. Lever den op til sine forgængere? Ja, det gør den - og mere til. Den er velskrevet, spændende og u...


Kristeligt dagblad

d. 20. nov. 2002

af

af

Mie Petersen

d. 20. nov. 2002


Jyllands-posten

d. 11. okt. 2002

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 11. okt. 2002


Politiken

d. 25. okt. 2003

af

af

Thomas Michelsen

d. 25. okt. 2003


Berlingske tidende

d. 18. okt. 2002

af

af

Keld Nissen

d. 18. okt. 2002