Bøger / faglitteratur / øvelser

Op : den simple sandhed og nøglen til din skaberkraft


Beskrivelse


Med udgangspunkt i den kognitive metode arbejder OPPE-teorien med, hvordan tankerne påvirker dine følelser, og dermed afgør dine handlinger. OPPE-metoden består af fem trin: Opdag følelsen, Accepter følelsen, Hvad fortæller følelsen?, Hvad er kontrasten?, Hvordan skaber du kontrasten?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2020

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 14. apr. 2020

Er du klar til at lave et paradigmeskifte i dit liv? Med OPPE-metoden kan du lære at styre dine tanker og tage kontrollen over dit liv. Til de der ønsker forandring i livet er her en overskuelig guide i et frisk og enkelt sprog.

Psykolog Mette Holm (MH) har udviklet OPPE-metoden, som er baseret på det kognitive princip om at tanker skaber følelser, som så afgør hvilken handling der foretages. OPPE-metoden har fokus på følelser og består af fem trin: 1) Opdag følelsen 2) Accepter følelsen 3) Hvad fortæller følelsen? 4) Hvad er kontrasten? 5) Hvordan skaber du kontrasten? Bogen gennemgår flere modeller og værktøjer, fx Følelsesbarometeret, Lagkagen, Oppe-nøgler, samt afsnit om skyggearbejde og spøgelseshistorier. Hver kapitel afsluttes med plads til egne noter, og til slut samles alle principper og refleksioner i et overblik. MH står bag Det du siger er du selvBoost din selvkærlighed, Boost din selvkærlighed samt mettesunivers.dkPsykolog Mette Holm (MH) har udviklet OPPE-metoden, som er baseret på det kognitive princip om at tanker skaber følelser, som så afgør hvilken handling der foretages. OPPE-metoden har fokus på følelser og består af fem trin: 1) Opdag følelsen 2) Accepter følelsen 3) Hvad fortæller følelsen? 4) Hvad er kontrasten? 5) Hvordan skaber du kontrasten? Bogen gennemgår flere modeller og værktøjer, fx Følelsesbarometeret, Lagkagen, Oppe-nøgler, samt afsnit om skyggearbejde og spøgelseshistorier. Hver kapitel afsluttes med plads til egne noter, og til slut samles alle principper og refleksioner i et overblik. MH står bag Det du siger er du selv, samt mettesunivers.dk.

MH har en særlig måde at formidle på, med korte sætninger og gentagne "mantraer", alt sammen pakket ind i en kærlig og tydelig tone. Metoden er dejlig konkret, og det er befriende, at hun ikke lægger skjul på, at det kræver en del, hvis man vil lave om på sit liv. Meget godt at hente til de selvudviklingslystne.

Den lidt konfrontatoriske tone og budskabet minder om Kunsten at være f*cking ligegladSunde vaner - skabt med vilje. Om ændring af tanker og vaner er Sunde vaner - skabt med vilje et godt budDen lidt konfrontatoriske tone og budskabet minder om Kunsten at være f*cking ligeglad. Om ændring af tanker og vaner er et godt bud.