Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Opdagelsesrejser


Beskrivelse


I Opdagelsesrejser kan eleverne læse om store opdagelsesrejsende: Marco Polo, Christoffer Columbus, Vasco da Gama, James Cook, David Livingstone, Knud Rasmussen og mange flere. Hvorfor rejste de ud? Hvad opdagede de? Hvilken betydning fik deres rejser? Det er nogle af de spørgsmål, som eleverne får svar på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2011

af

af

Marianne Andreasen

d. 25. feb. 2011

De store fagbøger er fortrinsvis målrettet elever i 4.-7. klasse. Som de andre i serien er denne også velegnet til enten selvstændig læsning, til klasseundervisning, emne- og projektarbejder og for elever med læsevanskeligheder.

Efter et tilbageblik om emnet fortæller bogen om de første menneskers vandringer. Så følger 18 opslag, hvor læseren bl.a. bliver præsenteret for vikingernes rejser, Marco Polo, Columbus og pilgrimsrejser. Cortés og de brutale erobringer af Mellem- og Sydamerika følger, kampen for at finde en søvej til Indien, forsøg på at sejle nord om Amerika og Rusland, udforskningen af Stillehavet og James Cooks betydelige opdagelser. Vi følger Lewis og Clark tværs over Nordamerika, udforskningen af Afrika, Arktis, Antarktis og Grønland. Af nye opdagelsesmål nævnes havets dybder og rummet. Til sidst opsummeres betydningen af opdagelsesrejserne. For alle de berørte oprindelige befolkninger var det en katastrofe. Bogen er gennemillustreret med flotte fotos og ikke mindst kort. Der er stikord, litteraturhenvisninger og webadresser.

Bybjerg udgav i serien De små fagbøger, 2010, bogen Opdagelsesrejser. Udover denne er der adskillige med de forskellige berømte rejsende. Denne udgivelse samler og beskriver de vigtigste rejser, siden mennesket begyndte at vandre.

Bogen giver et glimrende overblik og en fin orientering om de forskellige skelsættende rejser. Den kan også være en appetitvækker for mere indgående læsning om de enkelte nævnte personer.