Bøger / faglitteratur

Opdrift


Beskrivelse


Interview med 11 danskere, der har brudt den sociale arv. De interviewede er Bent Jensen, Jytte Andersen, Anders Knutsen, Paul Gazan Pia Fris Laneth, Connie Hedegaard, Michael Valentin, Lisbeth Zornig Andersen, Kristian Ditlev Jensen, Tina Raun og Nagieb Khaja.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2009

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 23. mar. 2009

Samfundsinteresserede og biografilæsere får her et velskrevet indblik i 11 kendte danskeres vej fra bunden i samfundet til toppen og de konsekvenser det har haft positivt og negativt. De 11 personer er gengivet på bogens omslag.

Journalist Johanne Mygind fortæller 11 kendte danskeres personlige historie. De har alle nået en position som ligger langt fra deres udgangspunkt. Fra samfundets nedre dele til toppen. Gennem interviews afdækkes personernes livsbaner, som på trods af en række grundlæggende ens forhold, er vidt forskellige. Det er historier om på den ene side stærke viljer, arrogance, intelligens og mod, og på den anden side "sejrens" pris i form af afsavn, svigt og usikkerhed. En vedkommende bog som udover de velskrevne portrætter også illustrerer, at ikke alle har lige muligheder i Danmark.

Mønsterbrydere findes beskrevet i forskellige teoretiske sammenhænge, men der findes intet sammenligneligt med denne.

Denne interviewbog giver et velskrevet portræt af 11 kendte danske mønsterbrydere og deres personlige kamp for at nå toppen i det danske samfund.


Kristeligt dagblad

d. 20. juni 2009

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 20. juni 2009


Politiken

d. 28. mar. 2009

af

af

Edel Hildebrandt

d. 28. mar. 2009