Bøger / faglitteratur / erindringer

Open


Beskrivelse


Om Andre Agassis (f. 1970) liv og karriere som tennisspiller.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 17. maj 2010

Mest henvendt til tennis- og andre sportsinteresserede, men med så mange kvaliteter at andre biografilæsere også kan læse med.

Andre Agassi har samarbejdet med journalisten og forfatteren J.R. Moehringer om denne velskrevne og fascinerende erindringsbog om karrieren som tennisspiller - et spil som han livet igennem har hadet. Den koleriske og ambitiøse far var indvandrer fra Iran og satsede benhårdt på at gøre sin søn til verdens bedste tennisspiller som en genvej til den amerikanske drøm for familien. Fra syvårsalderen påtvang han sønnen dagligt at returnere tusindvis af tennisbolde fra boldkanonen i baghaven til huset i ørkenen ud for Las Vegas, og senere blev Agassi påtvunget ophold på forskellige tenniskostskoler, han selv opfattede som fangelejre. Da han nærmede sig verdenseliten, inden han var fyldte 18 år, havde han ikke haft nogle valgmuligheder i sit liv og var usikker på sin egen identitet, og karrieren igennem måtte han kæmpe med fysiske problemer. Man får et fascinerende blik ind bag kulisserne i det professionelle tenniscirkus og intense beskrivelser af karrierens afgørende kampe og af de lidelser, stjernerne må betale.

Der er fællestræk mellem vilkårene for vor egen tennisstjerne Caroline Wozniacki, som beskrevet af Kurt Lassen i Miss Sunshine, 2009 og Agassi, men bogen om Agassi er med betydeligt større litterære kvaliteter.

En fascinerende og velskrevet biografi om tennisstjernen Andre Agassi og om vilkårene for elitesportens udøvere.


Jyllands-posten

d. 16. juni 2010

af

af

Tom Hermansen

d. 16. juni 2010


Berlingske tidende

d. 4. juni 2010

af

af

Mads Kolby

d. 4. juni 2010


Weekendavisen

d. 21. maj 2010

af

af

Joakim Jakobsen

d. 21. maj 2010


Euroman

Nr. 196 (2010)

af

af

Jesper Skov

Nr. 196 (2010)