Bøger / faglitteratur

Opera i øjenhøjde : en grundbog i 3 akter for entusiaster og begyndere


Beskrivelse


Første del gennemgår operahistorien med portrætter af de vigtigste komponister, næste del om en operaforestillings tilblivelse fra ansættelse af dirigent til premieren, og sidste del om praktiske tips til bedre operaoplevelser m.m.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juli 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 21. juli 2008

Den indbydende og veloplagte bog om operaens verden vil glæde alle operaelskere, men har nok det nyere og yngre operapublikum som vigtigste målgruppe.

Henrik Engelbrecht er operadramaturg ved Det Kongelige Teater. Efter en kort tur gennem operahistorien med uhøjtidelige portrætter af en snes af de vigtigste komponister følger vi en operaforestillings tilblivelse hele vejen fra ansættelse af dirigent og instruktør og solister 3-4 år før, forestillingen skal opføres og frem til premieren. Man følger hele det store apparat af sangere og musikere, repetitører og højt specialiserede teknikere der arbejder med lys og kostumer og scenografi etc. for at få det hele til at gå op i en større enhed til premieren. Flot illustreret bl.a. med forfatterens egne stemningsmættede billeder fra Det Kongelige Teaters forestillinger, prøvesale og værksteder. Tillæg om anbefalelsesværdige operaindspilninger og forklaringer på fagudtryk.

Forfatteren har tidlige bl.a. skrevet Opera: dengang - nu - altid, 2004 og Brünnhildes ring, 2006 også med en flot billedside fra en operaproduktion på Det Kongelige Teater.

Forfatterens velskrevne tekst og stemningsfyldte billeder fra Det Kongelige Teater giver læseren et indblik i hele det komplicerede apparat, der ligger bag en operaproduktion. Dertil en kort gennemgang af operaens historie. Lystlæsning for operaelskere og en god introduktion til operaens verden for dem, der ikke er så erfarne.


Politiken

d. 13. aug. 2008

af

af

Thomas Michelsen

d. 13. aug. 2008


Berlingske tidende

d. 2. aug. 2008

af

af

Søren Kassebeer

d. 2. aug. 2008


Kristeligt dagblad

d. 11. aug. 2008

af

af

Mikael Garnæs

d. 11. aug. 2008


Musikeren

2008, nr. 10

af

af

Christine Christiansen

2008, nr. 10