Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Operation: Blå beluga


Beskrivelse


Computernørden Peter hvirvles ind i en gangsterkamp mellem den mystiske Støren, og den russiske agent Boris. Problemet er bare, at Boris er et spøgelse, og at Peter ikke er vant til biljagter, våben og tyveri!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2017

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 20. apr. 2017

Computernørden Peter bliver viklet ind i en større gangsterkamp mellem den mystiske "Støren" og den russiske agent Boris. Problemet er bare at Boris er et spøgelse og at Peter slet ikke er vant til våben, biljagter, indbrud og tyveri, men til gengæld er han god til hacking. Spændende krimi for drenge fra 10 år.

Boris Valensky er tidligere KGB-agent. Han blev slået ihjel i 1989 og har siden da været spøgelse i sin gamle lejlighed. Han kan kommunikere med hunde og fantasifulde børn. Og derfor får Peter gennem sin lillesøster Rosa en idé fra Boris om at hente penge i café B. Peter siger bare til Bent at han skulle hilse fra Boris. Det gør Bent nervøs og han sladrer til Støren, som kidnapper Peters forældre. Boris besætter Rosas krop og hjælper Peter. Og så går en vild jagt i gang. Med en blanding af Peters computerevner og Boris' gamle agentviden, kæmper de mod Støren for at redde Peters forældre. Undervejs får de hjælp af grønthandleren Ali og skolepigen Anna. Historien fortælles med overskrifter med dag og tid over 3 dage: onsdag, torsdag og fredag.

Bogen er sjov og spændende. Mødet mellem de gamle russiske agentmetoder og nutidens teknologiske muligheder er godt beskrevet, og historien vil interessere både dem som læser krimier og computerinteresserede drenge.

Bogen er til drenge som kan lide "BS-gruppen" af Jim Højberg eller "Poes sorte ravne" af Dan Toft, hvor 1. del er Blodbrødre.