Bøger / skønlitteratur / roman

Operation Dacapo : krimi


Beskrivelse


Krimi. En ung irakisk mand er optændt af hævntørst mod Danmark, som han tror står bag drabet på hans lillebror i Basra, og snart bliver vicekriminalkommisær Malika Asmina Els blandet ind i en speget sag om terrorisme, der trækker tråde helt ind i Københavns Politigård.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 25. nov. 2011

Anden semi-selvstændige bind i krimiserien om den pakistanskfødte, danske vicepolitikommissær Malika Asmina Els. Til læsere af kriminalromaner og dem, der vil læse en dansk samtidshistorie om terrorisme og politiarbejde. Anvendelse på linje med den første roman i serien, der havde international organiseret kriminalitet som tema. At forfatteren er offentlig kendt vil fremme efterspørgslen.

Hanne Bech Hansen har været politidirektør og PET-chef, og man mærker tydeligt hendes omfattende viden om international kriminalitet og dansk politiarbejde. Det afspejler romanen, der handler om Baki, der med hævn i hjertet tager fra Basra i Irak til København for at hverve meningsfæller og sætte dødbringende slag ind mod det vestlige samfund, som han mener, har dræbt hans bror. Herefter folder historien sig ud i et hverdagsdansk, der savner lidt glød og passion, ligesom personerne med fordel ikke er så facetterede. Forsidens tydelige markering af forfatternavn og fine bagsidetekst skal nok formidle romanen til de utallige krimilæsere.

Operation Dacapo er andet bind i trilogien om indvandrerbetjenten Malika. Anvendes på linje med Sara Blædel og Ditte Birkemose.

Tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen fortsætter serien om indvandrerbetjenten Malika, der denne gang skal forhindre et terroranslag mod København. Sprogligt og handlingsmæssigt ligger den midt i feltet af mainstream krimier og kan gives til krimilæsere i alle aldre og af begge køn.


litteratursiden.dk

d. 19. dec. 2011

af

af

Marlene Andkjær Christensen

d. 19. dec. 2011

Frygt, terrortrusler opklaringsarbejde, bortførelser, flugt og personlige problemer er kodeordene i Hanne Bech Hansens anden krimi med indvandrerbetjenten Malika Asmina Els som hovedperson. Irakiske B...


Jyllands-posten

d. 1. dec. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. dec. 2011


Berlingske tidende

d. 2. dec. 2011

af

af

Jesper Eising

d. 2. dec. 2011


Børsen

d. 1. dec. 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 1. dec. 2011