Bøger / skønlitteratur / roman

Operation Firefight


Beskrivelse


Will Jackson skal redde en kvinde ud af Afghanistan for at lokke hendes bror, der er mistænkt for at planlægge en terrorhandling mod London, frem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2009

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 25. juni 2009

Trofaste læsere af Chris Ryans efterhånden mange internationale spændingsromaner med aktuelle temaer vil selvfølgelig også læse denne - og nye kan begynde her eller med en af de andre bøger.

Den tidligere soldat i den engelske specialstyrke SAS, Chris Ryan, trækker igen på sin viden fra dengang og placerer denne romans hovedperson Will Jackson i et brændpunkt mellem MI5, CIA og international terrorisme. Han får til opgave at redde en kvinde ud af Afghanistan, så hun kan bruges som lokkemiddel til at få hendes bror frem fra sit skjul. Han mistænkes nemlig for at planlægge en stor terroraktion i London, og tiden er ved at være knap. Hvordan historien forløber og slutter skal ikke afsløres her, men Chris Ryan bringer læseren rundt i et effektivt drejet plot med beretninger fra også en af de hemmelige CIA fangelejre, fra de skumle afkroge af efterretningstjenesternes dobbeltdobbeltspil og fra nådeløs kamp med alle midler. Det er spændende, men det er også lidt tankevækkende, hvis bare lidt af det er sandsynligt. Samtidig træder personen Will Jackson også fint frem.

Minder noget om McNab i bl.a. aktualitet, men mht. spændingsniveau og effektivitet også bl.a. MacLean samt Forsyth fra tidligere.

De faste og mange læsere af Ryans bøger og andre internationale spændingsromaner med handlingselementer fra militære aktioner og kampen mod terrorisme og fra efterretningstjenesternes mørke verden får her endnu en gang nogle timers underholdende læsning med højt spændingsniveau.