Bøger / skønlitteratur / humor

Operation Føniks


Beskrivelse


Tegneserie. Martin Muxoll er på mærkværdig vis havnet i en smuk ung kvindes krop. Efterhånden går det op for ham, at transformationen hænger sammen med en større plan, som bl.a. involverer en gruppe fæle nazister.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2017

af

af

Steffen Kronborg

d. 27. nov. 2017

Martin Muxoll er på mærkværdig vis havnet i en smuk ung kvindes krop. Efterhånden går det op for ham, at transformationen hænger sammen med en større plan, som bl.a. involverer en gruppe fæle nazister. Tegneseriehumor for mænd med et godt øje til kvinders fysiske fortrin.

Hvor seriens 1. bind, Manden i kvinden, primært introducerede den pikante ide at anbringe en pigeglad mand i en kvindes krop, føjer dette 2. bind en egentlig intrige til påfundet. En række aldrende nazister fra krigens tid har således udtænkt den snedige plan at tilkæmpe sig verdensherredømmet ved i smukke kvinders kroppe at blive gift med verdens magthavere. Hovedvægten i serien ligger dog fortsat på den grafiske fremstilling af så mange afklædte, veldrejede kvindekroppe som muligt. Historien fortsætter i et kommende album.

At nazisterne stræber efter verdensherredømmet er der ikke noget nyt i. Planen for at nå målet er dog ret usædvanlig i "Marilyn"-serien, hvis kontante kynisme minder langt mere om tonen i Waltherys hårdkogte "Rubine"-serie end om stilen i hans mere humoristiske serie om stewardessen Natacha. Først og fremmest adskiller "Marilyn" sig dog fra tegnerens øvrige tegneserier ved sine indslag af blød porno.

Waltherys medforfatter til "Marilyn", Bruno di Sano, er ophavsmand til en stribe frække tegneserievittigheder, bl.a. i udgivelsesrækken "Røde ører". Danys frække vittigheder i fx Du må gerne kigge - er i nær familie med indholdet i "Marilyn".