Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Operation lokkemad


Beskrivelse


Krimi. Detektivklubben Poes Sorte Ravne må denne gang redde den lokale pizzeria-ejer, Ali, fra en brutal bande fra København. Men opgaven er svær og drengene må finde allierede på uventede steder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2012

af

af

Martin W Hansen

d. 24. apr. 2012

Henvender sig til de 10-14-årige drenge, der ønsker en spændende men også realistisk detektivhistorie.

Det er forfatterens anden bog i serien, og denne gang kommer vore heltes evner som amatørdetektiver for alvor på prøve. Vi følger stadig de to 12-årige drenge, Paw og Silas, som bor i en meget lille by på Sjælland. Selvom der sjældent sker så meget i byen, har de alligevel haft nogle spændende oplevelser med deres detektivklub "Poes Sorte Ravne". Denne gang overstiger opgaven dog drengenes evner, da den lokale pizzeria-ejer indhentes af fortiden, og drengene må skaffe allierede fra en højst uventet kant og tilmed indlemme endnu et medlem i deres eksklusive klub. Sproget er frisk og letlæst. Forfatterens stil er spændende og har meget humor mellem linjerne. Denne gang er Patrick Leis krediteret som illustrator. Han har som sædvanligt gjort et fantastisk arbejde. Hans stil passer genren godt og gør bogen ekstra lækker. Apropos lækker, så har forlaget hevet det tykke, glittede papir frem, da de skulle have trykt bogen. Det gør illustrationerne ekstra flotte, men også at bogen er sært tung for så relativt lille et bind. Det er et interessant valg.

Sprogligt og emnemæssigt ligner denne serie meget Dennis Jürgensens detektivfortællinger som Gargoylens gåde og Spøgelseslinien.

Endnu et rigtigt fint bind i denne gode detektivserie.