Bøger / faglitteratur / biografier

Operation Mermaid : skandalen om Amanda Jacobsen og Gate Gourmet


Beskrivelse


Kortlægning og afsløring af hvordan den tidligere direktør i cateringfirmaet Gate Gourmet, Amanda Jacobsen (f. 1967), stjal 138 mio. kr. fra sin arbejdsgiver uden at nogen opdagede det. Med indblik i krisestyringen og den efterfølgende oprydning i Gate Gourmet samt om trådene helt til toppen i den internationale forretningsverden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2012

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 12. sep. 2012

Forlaget forsøger at sælge bogen som en thriller og lancerer den som "En international thriller om løgn, svindel og bestikkelse". På mange måder overgår virkeligheden i dette tilfælde fiktionen, og Hollywood kunne ikke have skrevet et meget bedre manuskript til en thriller. Man skal dog i formidlingssammenhæng være opmærksomme på, at det er et journalistisk værk og ikke fiktion. Men ikke desto mindre kan bogen både læses som thriller og biografi, og vil derfor nok ramme en stor målgruppe på folkebibliotekerne.

I perioden fra 2008-2011 stjæler og svindler Amanda Jacobsen mere end 120 millioner fra sin arbejdsgiver Gate Gourmet. Forfatteren Thomas Svaneborg er uddannet journalist, og har været ansat på Jyllands postens erhvervsredaktion siden 2003. Man fornemmer tydeligt at Svaneborg er gået grundigt til værks, og han folder sagen op for læseren, så man får et fint indblik i en af danmarkshistoriens største svindel-sager. De små 300 sider er fordelt på et forord, en prolog, 15 kapitler og en tidslinje. Vi følger Amanda fra hendes barndom og frem til nutiden, mens der samtidig tegnes et billede af nogle forretningsmetoder, som ikke tåler dagens lys.

For at sammenligne med en lignende sag kunne man læse én eller flere af bøgerne om Stein Bagger-sagen, eksempelvis Fantasten eller Stein Bagger & inderkredsen. I forhold til den konkrete sag udgav Amanda Jacobsens tidligere livvagt i 2011 bogen Bedrag på 1. klasse.

Basalt spændende og velskrevet dokumentarisk thriller-biografi.


Jyllands-posten

d. 19. sep. 2012

af

af

Dennis Nørmark

d. 19. sep. 2012


Weekendavisen

d. 14. sep. 2012

af

af

Bo Bjørnvig

d. 14. sep. 2012