Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Operation Skibsvrag


Beskrivelse


Krimi. Oliver, Tilde og deres hund, Otto, kommer på sporet af en guldskat fra et skibsvrag uden for Elvestad. Spor skyller op på stranden efter en storm. Men stranden er også fyldt med skrald og nye gummistøvler. Hænger de to ting mon sammen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2020

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 28. maj 2020

To bøger i krimiserien om "Detektivbureau nr.2" med Tilde, Oliver og hunden Otto. De letlæste krimier kan læses i vilkårlig rækkefølge af børn fra 9 år, og evt til oplæsning for børn fra 6-7 år.

I "Operation Skibsvrag" kommer Oliver og Tilde på sporet af en sag om en gammel guldskat, der tilsyneladende kommer fra et skibsvrag uden for Elverstad, fordi spor herfra skyller op på stranden efter en storm. Stranden er fyldt med skrald, men også mængder af nye gummistøvler. I "Operation Mumie" sker der en række ulykker på byens museum, hvor man gør klar til en udstilling om oldtidens Egypten. En brand udenfor museet og andre hændelser skaber rygter om mumiens forbandelse. Forfatteren er norsk og har sammen med illustratoren udgivet yderligere to bøger på dansk om "Detektivbureau nr. 2": Operation TordenskyOperation Mørkemand og Operation MørkemandI "Operation Skibsvrag" kommer Oliver og Tilde på sporet af en sag om en gammel guldskat, der tilsyneladende kommer fra et skibsvrag uden for Elverstad, fordi spor herfra skyller op på stranden efter en storm. Stranden er fyldt med skrald, men også mængder af nye gummistøvler. I "Operation Mumie" sker der en række ulykker på byens museum, hvor man gør klar til en udstilling om oldtidens Egypten. En brand udenfor museet og andre hændelser skaber rygter om mumiens forbandelse. Forfatteren er norsk og har sammen med illustratoren udgivet yderligere to bøger på dansk om "Detektivbureau nr. 2": Operation Tordensky og .

Det er to humørfyldte krimier med gode små mysterier og en række fine, indimellem sjove, og farveglade illustrationer, der passer til historierne.

Bøgerne i serien "Clue" af samme forfatter er også letlæste, men lidt mere alvorlige og spændingsprægede i tonen, fx UndervandsmysterietFilmmysteriet, som er bind 3 i serien. I den humoristiske boldgade for krimier er der serien om "Lassemajas detektivbureau", som fx FilmmysterietBøgerne i serien "Clue" af samme forfatter er også letlæste, men lidt mere alvorlige og spændingsprægede i tonen, fx Undervandsmysteriet, som er bind 3 i serien. I den humoristiske boldgade for krimier er der serien om "Lassemajas detektivbureau", som fx .