Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Opfindelser


Beskrivelse


Om vigtige opfindelser gennem tiderne. Med information om hvordan og hvor de blev opfundet og hvilken betydning de fik. Bla. om trykte bøger, uret, elektricitet, computere, kampen mod sygdomme, flyvende maskiner m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2014

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 13. jan. 2014

Bogen henvender sig til børn på omkring 11 år. Den kan anvendes til små emneopgaver, men egner sig bedst som en introduktion til emnet eller bare til lystlæsning.

De mange opfindelser, der beskrives, er søgt anbragt i temaafsnit med fællestitler som "kommunikation", "bedøvelse" eller "søfart". Udvalget af opfindelser kan naturligvis altid diskuteres, men pga. tematiseringen beskrives rigtig mange opfindelser i korte afsnit, uden at det går ud over overblikket eller bliver hektisk. Teksten er sat i to spalter, og den er letlæst, men faktamættet. Billedmaterialet er glimrende og supplerer teksten fint. Det består bl.a. af fotos, raderinger og malerier. Der er stikordsregister og en kort medialiste.

Bogen indgår i den fine fagbogsserie De store fagbøger. Der udkommer ikke mange bøger om opfindelser. I 2012 udkom den grundige Opfindelsernes tidsalder, som er for ældre og har fokus på de sidste par hundrede år, og i 2008 udkom, nogenlunde for målgruppen, Opfindelsernes historie og med mange flere opfindelser beskrevet, men her er alle illustrationer tegninger. Og for de 8-11-årige kom Opfindelser i 2006. Den indgår i serien De små fagbøger.

Bogen giver et udmærket overblik over emnet, og der er ikke udkommet meget for målgruppen.