Bøger / faglitteratur til børn

Opfør dig ordentligt - og vær en god ven : også når du er online


Beskrivelse


Om takt og tone til børn og deres forældre med eksempler på hvordan man opfører sig ved bordet, til festen, hos kammeraterne, i butikken, i skolen m.m.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2018

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 19. feb. 2018

Takt og tone i børnehøjde med humor og fine illustrationer. Egnet til højtlæsning fra 6 år og til selvstændig læsning fra ca. 10 år.

Forfatter Sabine Lemire har genudgivet sin takt og tone bog til børn fra 2015 Opfør dig ordentligt - og vær en god ven. Den tidligere udgave havde en blå forside og var i et lidt større A4 lignende format. Den nye udgave har grøn forside og er ca. 25 % mindre i format. På indholdssiden er det de samme kapitler med den samme tekst og samme illustrationer af Rasmus Bregnhøi, dog med en lille ændring i opsætningen i afsnittet om "Bordskik", men med samme tekst og så er der tilføjet et afsnit "Egne noter". Den største ændring i denne nye udgave er under afsnittet om "Skærme og internet", hvor teksten er udvidet en hel del. Der står mere om sociale netværk, om det at spille, om sms'er, om sikkerhed, privatliv, billeder på nettet og det at chatte. Efter hvert kapitel er der en side med tips til de voksne. Bagsiden fortæller kort om indhold med en tegneserie stribe, der understreger indholdet og humoren i det.

En absolut humoristisk og vedkommende guide til børn og deres voksne med fine illustrative eksempler på forskellige gode og ikke så gode omgangsformer.

Siden 1. udgaven på denne titel er der ikke kommet andet om takt og tone for børn. Det der kommer tættest på er Emma G fra 2006 for børn fra 8 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2015

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 12. maj 2015

En sjov og illustrativ takt og tone bog for børn fra ca. 6 år til højtlæsning og til selvstændig læsning fra ca. 10 år.

Forfatter Sabine Lemire har skrevet flere faglitterære titler for børn senest Den store pigebogSelma samler sig selv en idébog for piger. Illustrator Rasmus Bregnhøi har illustreret rigtig mange primært billedbøger senest Selma samler sig selv. I denne nye bog får illustrationerne en forklaringsmæssig betydning idet de beskriver de eksemplificerede omgangsformer både hvordan man bør opføre sig og hvordan man ikke bør. Den blå forside viser med små illustrationer forskellige taktfulde og ikke så taktfulde situationer. Bagsiden har en kort tekst om indhold og en tegneserie stribe af en illustreret situation, mellem mor og barn, om hvem der bestemmerForfatter Sabine Lemire har skrevet flere faglitterære titler for børn senest Den store pigebog en idébog for piger. Illustrator Rasmus Bregnhøi har illustreret rigtig mange primært billedbøger senest . I denne nye bog får illustrationerne en forklaringsmæssig betydning idet de beskriver de eksemplificerede omgangsformer både hvordan man bør opføre sig og hvordan man ikke bør. Den blå forside viser med små illustrationer forskellige taktfulde og ikke så taktfulde situationer. Bagsiden har en kort tekst om indhold og en tegneserie stribe af en illustreret situation, mellem mor og barn, om hvem der bestemmer.

Sjov og lærerig takt og tone guide til børn med fine eksempler illustreret på skønneste vis af Rasmus Bregnhøi.

Tidligere er kommet Emma G til børn fra ca. 8 år, også en børneguide om takt og tone og om forskellige omgangsformer. Ellers findes der ikke meget andet for aldersgruppen.


Weekendavisen

d. 13. maj 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 13. maj 2015