Bøger / skønlitteratur / roman

Opgøret : spændingsroman


Beskrivelse


Efterforskeren Thor Thomsen har jagtet den kriminelle Christian Lund til Rom. Jagten slutter, da Thor ser Christians bil sprænge i luften, men Christian overlever. Og da Thor finder ud af, at Christian stadig er i live, sættes jagten ind igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2018

af

af

Frederik Nielsen

d. 5. nov. 2018

2. bog i den planlagte trilogi om forfatteren og efterforskeren Thor Thomsen. For læsere af især danske kriminal- og spændingsromaner.

Bogen fortsætter direkte, hvor den første bog AgendaLeif - fra plovfure til bonede gulve sluttede. Thor Thomsen og Birthe Nicolaisen sidder tilbage med en tom fornemmelse på et hotel i Rom, efter at sagen om den kriminelle Christian Lund er slut. De ved ikke, at Christian og Maria Rossi, der var sammen med ham, slap ud af bilen inden den eksploderede. Nu er Christian og Maria på flugt og forsøger at komme frem til Marias søster i Warszawa. Politiet finder dog hurtigt ud af, at de ikke var i den eksploderede bil. Bogen er opdelt i 3 dele og foregår over flere år med flere fortællerstemmer. Peter Lundberg er udover forfatter også billedkunstner og forlægger. Han har bl.a. skrevet biografien Leif - fra plovfure til bonede gulveBogen fortsætter direkte, hvor den første bog Agenda sluttede. Thor Thomsen og Birthe Nicolaisen sidder tilbage med en tom fornemmelse på et hotel i Rom, efter at sagen om den kriminelle Christian Lund er slut. De ved ikke, at Christian og Maria Rossi, der var sammen med ham, slap ud af bilen inden den eksploderede. Nu er Christian og Maria på flugt og forsøger at komme frem til Marias søster i Warszawa. Politiet finder dog hurtigt ud af, at de ikke var i den eksploderede bil. Bogen er opdelt i 3 dele og foregår over flere år med flere fortællerstemmer. Peter Lundberg er udover forfatter også billedkunstner og forlægger. Han har bl.a. skrevet biografien .

Sproget er tungt med mange gentagelser og opremsning. Bogens plot er til tider banalt, og visse steder lidt anstrengt for at passe ind i historiens gang. Persongalleriet virker overfladisk og er svært at finde troværdigt. Man skal have læst den første bog i serien af Lundberg for at komme ordentligt ind i denne bog.

Kan sammenlignes med andre danske krimi- og spændingsforfattere som Steffen Jacobsen med fx TrofæKællingen i KrakówAgenda og Jens Henrik Jensens Kællingen i Kraków dog uden at nå samme højder AgendaKan sammenlignes med andre danske krimi- og spændingsforfattere som Steffen Jacobsen med fx Trofæ og Jens Henrik Jensens dog uden at nå samme højder AgendaKan sammenlignes med andre danske krimi- og spændingsforfattere som Steffen Jacobsen med fx Trofæ og Jens Henrik Jensens Kællingen i Kraków dog uden at nå samme højder .