Bøger / skønlitteratur / roman

Opiumskrigen


Beskrivelse


Brutal fantasyroman om forældreløse, ambitiøse Rin, der har særlige evner for at komme i kontakt med guderne. Evner, der gør hende uhyre magtfuld, hvis hun vælger at bruge dem. For voksne fantasylæsere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2022

af

af

Ulla Stangerup

d. 22. apr. 2022

Brutal fantasyroman om forældreløse, ambitiøse Rin, der har særlige evner for at komme i kontakt med guderne. Evner der gør hende uhyre magtfuld, hvis hun vælger at bruge dem. For voksne fantasylæsere.

Den forældreløse unge kvinde, Rin, vinder en plads på landets mest prestigefyldte uddannelse for at undgå at blive giftet bort. Hun kæmper for at finde sin plads både socialt og fagligt, og ved en nærmest overmenneskelig indsats klarer hun sig rigtig godt. Nabolandet invaderer og hverdagen opløses i brutal og blodig krig. Rin har allerede fornemmet, at hun særlige har evnen til at påkalde guders kræfter, og hun placeres i en speciel enhed for shamaner. At bruge den slags evner har imidlertid konsekvenser, både for en selv og for resten af verden, og Rin må træffe svære beslutninger.

Det er en solid og gennemført roman. Den indeholder mange klassiske fantasyelementer så som at være forældreløs på kostskole og opdagelsen af voldsomme kræfter og krig. Det at handlingen er inspireret af kinesisk mytologi og historie giver det et interessant tvist, og Rin er ikke bare en klassisk fantasyhovedperson. Bogen er således et rigtig godt bud på fantasy, der bryder med det klassiske eurocentriske.

Der er efterhånden skrevet meget asiatisk fantasy, men ikke oversat til dansk. Ellers minder den om fx Stålets viljeGrisha - pigen og mørkningen af Joe Abercrombie eller Grisha - pigen og mørkningen, der dog er mere young adult-fantasyDer er efterhånden skrevet meget asiatisk fantasy, men ikke oversat til dansk. Ellers minder den om fx Stålets vilje af Joe Abercrombie eller , der dog er mere young adult-fantasy.


litteratursiden.dk

d. 18. maj 2022

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 18. maj 2022

En spektakulær debut- og fantasyroman, der er lige så mørk og brutal som Kinas historie. Rin er et af krigens forældreløse ofre. Hun arbejder i sine plejeforældres butik, men deres primære indkomst ko...


Danmark Kina

Nr. 119 (2023)

af

af

Sidse F. Laugesen

Nr. 119 (2023)