Bøger / faglitteratur / erindringer

Opklaret : drabschefens erindringer


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. okt. 2018

Læs med når drabschef Jens Møller Jensen fortæller om en række spektakulære kriminalsager i sin tid som efterforsker. Guf for dig som læser autentiske kriminalhistorier.

"Sidst, men ikke mindst er det mit ønske, at mindet om de mennesker, som har mistet livet, lever videre. De fortjener at blive husket. Æret være deres minde." Sådan skriver Jens Møller Jensen i forordet. I bogen er 9 af de største mordsager han har været med til at opklare som drabschef. De brutale begivenheder brydes af små anekdoter fra Jens Møller Jensens liv. Bogen er skrevet i samarbejde med Stine Bolther. Her er fx sagen om bombemanden på Hotel Jørgensens i København, hvor en efterladt benprotese spiller en hovedrolle i efterforskningen. Der er terrorangrebene ved Krudttønden og den jødiske synagoge i 2015. Og der er ubådssagen, hvor den svenske journalist Kim Wall parteres af Peter Madsen i en ubåd. Jens Møller Jensen blev i november 2018 af politiets ledelse meldt til den Uafhængige Politiklagemyndighed for muligt brud på sin tavshedspligt i forbindelse med denne bog. Han er nu overflyttet til en anden afdeling.

Bogen giver et unikt indblik i efterforskningsarbejdet i voldsomme drabssager, og viser at det er mennesker med tanker og følelser, som opklarer sagerne, der ser og håndterer en ondskab vi andre heldigvis kun læser om efterfølgende.

Kan sammenlignes med Jagten på morderne stopper aldrig, der dog indeholder genåbnede og ikke opklarede sager.