Bøger / skønlitteratur / roman

Opklaringen af et meget omtalt mord : dokumentarisk roman om drabet på Olof Palme


Beskrivelse


Jan Åkesson og Helena Maria Cirio har mødt hinanden på et kursus i Göteborg. Han er tidligere politimand og graver stadig i mysteriet om mordet på Olof Palme. Sammen arbejder de sig frem til en helt ny teori, der forkaster alle tidligere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2006

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 21. mar. 2006

Paul Smith giver i bogen sit bud på Palme-morderens identitet. Det sker i næsten romanform, hvor han med afsæt i sine uddannelser som cand.mag. i historie/filosofi og journalist lader to hovedpersoner deducere sig frem til en løsning. Den fyrede kriminalbetjent, Åkeson, fra opklaringsgruppen, møder på et filosofikursus den chilenske flygtning Helena Maria, og med tiden opstår der både sød musik og et tæt samarbejde om et bud på løsning af gåden. Hvert kapitel rummer dele af teorier fra filosoffer gennem tiden, og dem bruger de to til at analysere mordet og aktørerne. Hoveddelen af bogen viser den grundige research, der ligger bag bogen. Der bringes lange og mange citater fra artikler, udsendelser, bøger, rapporter, afhøringer m.v., og de stilles op mod hinanden, indtil et billede viser sig. Det giver en meget spændende og interessant bog med en relevant og sandsynlig teori, jeg ikke har hørt før, men som roman fungerer bogen ikke optimalt. Dertil er de skønlitterære virkemidler for få til at binde det omfattende dokumentariske materiale sammen til et litterært værk. Håndteringen af det store materiale beskrives også i efterskriften og kildelisten. Som den seneste bog om emnet Blodspor i sneen er også Smiths bog spændende læsning for alle voksne samfunds- og politisk interesserede læsere også krimilæsere. En aktuel bog, der også afviser de nyeste teorier.


litteratursiden.dk

d. 22. maj 2006

af

af

Mie Henriksen

d. 22. maj 2006

Fra en noget overraskende kant kommer nu en såkaldt "filosofisk-dokumentarisk" roman om mordet på Olof Palme, hvor det forkludrede opklaringsarbejde skildres på fascinerende vis. Da Palme blev skudt f...


Politiken

d. 23. apr. 2006

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 23. apr. 2006


Jyllands-posten

d. 8. apr. 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. apr. 2006