Bøger / faglitteratur

Oplagt : at lede adfærd


Beskrivelse


Præsentation af en ny måde at lede på, der sætter fokus på adfærd og tager højde for menneskets biologi og nedarvede tilbøjeligheder, og hvor man designer omgivelser og værktøjer, der stemmer overens med menneskets naturlige præferencer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. okt. 2015

Interessant og fornyende ledelsesbog, der med sit fokus på ledelse af adfærd og konkrete ledelsesværktøjer henvender sig til ledere på alle niveauer. Supplerende materiale til opgavebrug fra og med godt handelsskoleniveau.

"Vi står på kanten af et paradigmeskift, der vil ændre vores tilgang til virksomhedsledelse. Det betyder, at vi må lægge en stor del af den viden, vi har tilegnet os i løbet af de sidste årtier, væk." Sådan skriver Mettelene Jellinggaard og Alexandra Krautwald i deres nye bog, der er i tre dele. Første del redegør for baggrunden for paradigmeskiftet. Anden del retter spottet mod det bogen kalder "Det begrænsede menneske". Her er tre overskrifter for menneskelig adfærd: "Vi er ikke rationelle", "Vi er ikke viljestærke" og "Vi er ikke selvkørende". Tredje del hedder "Nudging som fremtidigt ledelsesværktøj" og introducerer en værktøjskasse, når man skal arbejde med ledelse af adfærd. Om begrebet "nudging" skriver forfatterne: "Nudging er det konkrete arbejde med at fremme en eller flere specifikke adfærdsreaktioner i omgivelserne.".

Velskrevet interessant ledelsesbog, som med sit fokus på konkrete ledelsesværktøjer er brugbar for ledere på alle niveauer.

Et par andre titler om begrebet "nudge" er NudgeNudge, nudge - social kapital og Mettelene Jellinggaards , nudge - social kapital, som hun har skrevet sammen med Vibeke B. DidriksenEt par andre titler om begrebet "nudge" er Nudge og Mettelene Jellinggaards , som hun har skrevet sammen med Vibeke B. Didriksen.


Jyllands-posten

d. 29. nov. 2015

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 29. nov. 2015